Foto: F64



Ceturtdienas, 23.oktobra, rītā Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes zvejas kontroles inspektori sadarbībā ar Jūrmalas Valsts policiju, aizturēja kādu 1971.gadā dzimušu vīrieti, kurš Lielupē starp Dubultiem un Jandubultiem bija izlicis sešus nelegālos zvejas tīklus ar kopēju garumu 360 metri.

Pārkāpēja aizturēšanas brīdī tīklos atradās 76 zivis, tajā skaitā 43 vimbas, 16 plauži, septiņi zandarti, četras raudas, divi laši, divi brekši, kā arī pa vienai līdakai, līnim, vēdzelei un asarim, portāls „Delfi" uzzināja Valsts vides dienestā (VVD).

Visas zivis gājušas bojā un kopā ar pārkāpēja tīkliem un gumijas laivu atsavinātas uz lietas izmeklēšanas laiku.

Aprēķināts, ka maluzvejnieka rīcība nodarījusi 8050 eiro lielus zaudējumus Lielupes zivju resursiem.

Maluzvejnieks aizturēts un nogādās Jūrmalas Valsts policijas iecirknī kriminālprocesa uzsākšanai.

Viņam par zivju ķeršanu vai citādu zivju vai ūdensdzīvnieku iegūšanu bez attiecīgas atļaujas vai saudzēšanas laikā, vai neatļautās vietās, vai ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem, ja tā izdarīta īpaši aizsargājamā dabas draud brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aizturētais maluzvejnieks jau iepriekš vairākkārt administratīvi sodīts par nelikumīgu zivju ieguvi.

VVD atgādina par lašu un taimiņu rudens zvejas liegumu iekšējos un jūras ūdeņos, jo notiek šo zivju sugu nārsts. Naudas sods fiziskai personai par vienu nelikumīgi iegūtu lasi vai taimiņu Latvijas Republikas ūdeņos ir 143 eiro.

Taču makšķerēšanas popularizēšanas un racionālas zivju resursu izmantošanas nolūkos Daugavā un Buļļupē katram makšķerniekam lomā atļauts paturēt vienu lasi un vienu taimiņu, ja makšķerēšana notiek licencēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!