Vakar baržu ar celtni Lielupes dzelzceļa tiltam uzgrūdis velkonis "Ogre", informēja VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) sabiedrisko attiecību daļa. Vilcienu kustība tika pārtraukta plkst.17.15, kad velkonim "Ogre", stumjot peldošo celtni PC-9, tika bojāts dzelzceļa tilta laidums.
Kā sadursmes iemesls Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas ziņojumā minēts fakts, ka nav ievēroti augstuma noteikumi - celtņa gabarīti pārsniedza Lielupes tilta tehniski noteikto augstumu.

Sadursmē notika tilta laiduma metāla konstrukciju nobīde Rīgas pusē par trīs centimetriem (cm), bet Jūrmalas pusē - par 7,5 cm.

Pēc notikuma avārijas vietā ieradās LDz ceļa dienesta speciālisti, un stundas laikā viņiem izdevās atjaunot sliežu ceļu vienā kustības virzienā. Naktī LDz speciālisti remontēja arī otru sliežu ceļu, lai pār to droši varētu kursēt vilcieni.

Šodien LDz remonta brigādes turpina darbus uz Lielupes dzelzceļa tilta. Lai iegūtu papildu drošību par tilta tehnisko stāvokli, LDz uzaicinājis sniegt konsultāciju arī tiltu būves speciālistiem.

Pēc inspekcijas ziņām, velkonis Ogre ir pierakstīts Rīgas ostā.

Jau ziņots, ka satiksme pār Lielupes dzelzceļa tiltu šorīt atjaunota pilnā apmērā. Visi vilcieni Rīgas-Jūrmalas virzienā kursē pēc grafika. Iespējams, varētu būt neliela, dažu minūšu kavēšanās, jo uz tilta ir ātruma ierobežojumi un vilcieni kursē ar ātrumu 25 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!