Foto: LETA

Liepājas ostas vizītē no 1. līdz 3. novembrim ieradīsies NATO 1. pastāvīgās jūras pretmīnu grupas (SNMCMG1) kuģi, kuras sastāvā atrodas Latvijas Jūras spēku mīnu kuģis M-06 “Tālivaldis”, portālu “Delfi” informēja NBS Jūras spēku Krasta apsardzes dienests.

Sestdien, 2. novembrī, Liepājas ostas 84. piestātnē no pulksten 13 līdz pulksten 17 iedzīvotājiem apskatei būs pieejami divi SNMCMG1 kuģi – Norvēģijas mīnu traleris „Rauma” un Vācijas mīnu licējs „Weilheim”, kā arī Jūras spēku štāba un apgādes kuģis “Virsaitis”.

Irbes jūras šaurumā no 4. līdz 14. novembrim tiks rīkotas mācības ar nosaukumu “Hod ops”, kurās piedalīsies vairāku valstu vienības. Mācību galvenais uzdevums ir kopā ar Baltijas valstu jūras eskadras (BALTRON) vienību pilnveidot mīnu iznīcināšanas operācijas, kā arī Irbes jūras šaurumā atrast un neitralizēt Pirmā un Otrā pasaules kara laikā atstātos sprādzienbīstamos priekšmetus, lai uzlabotu kuģošanas drošību Baltijas jūrā.

NATO pastāvīgās Jūras spēku grupas veido NATO Reaģēšanas spēku jūras komponenti, kas darbojas kā tūlītējas reaģēšanas spēki. Latvijas bruņotie spēki NATO 1. pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā piedalās kopš 2007. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!