Foto: LETA

Pirmdien pulksten 15.39 tika saņemts izsaukums uz Ģenerāļa Baloža ielu Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega atkritumi piecu kvadrātmetru platībā, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās desmit cilvēki. Pulksten 17.10 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 15.09 tika saņemts izsaukums uz Dārza ielu Bauskā, kur daudzdzīvokļu mājā pirmā stāva dzīvoklī uz plīts piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā. No dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Mājoklī bija uzstādīts dūmu detektors, kas par piedūmojumu signalizēja ar spalgu skaņu un ļāva kaimiņiem nelaimi pamanīt nekavējoties un izsaukt operatīvos dienestus. Pulksten 15.44 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Preiļu novada Aglonas pagastā no akas tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrolīnijas balsts, elektrolīniju vadi, divas vieglās automašīnas, koka celms, zaru kaudze, pirts un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 51 izsaukumu – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu 31 uz glābšanas darbiem, bet 9 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!