Foto: Publicitātes foto

Liepājā militāro mācību "Open Spirit" dalībnieku klātbūtne faktiski nav jūtama - proti, atšķirībā no notikumiem Ventspilī, Liepājā nekādi viņu pārkāpumi nav konstatēti, atzina Liepājas Pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Dīķis.

"Mācību dalībnieku klātbūtni pilsētā mēs faktiski nejūtam. Nav nekādas atšķirības no tā, kā tas ir citās dienās," atzina Dīķis.

Ūdenslīdēju mācību centrā Liepājā Jūras spēku mācību "Open Spirit" laikā uzturas mācību kuģu ūdenslīdēju-atminētāju grupa, ko veido Latvijas, Igaunijas, ASV, Kanādas un Polijas ūdenslīdēji. Kā informēja Jūras spēku Mācību centra komandieris Uldis Zupa, mācību dalībniekiem no mācību centra puses nav nekādu ierobežojumu attiecībā uz dienas režīmu, proti, nav noteikts, cikos viņiem jāatgriežas centra telpās. Alkohols mācību centra telpās netiekot lietots.

Kā ziņots, no 9. līdz 11.maijam Ventspilī notikuši vairāki incidenti, kuros cietuši starptautiskajā mīnu meklēšanas operācijā "Open Spirit 2014" iesaistītie jūrnieki. Vissmagāk cietis kāds nīderlandietis, kurš ar nopietnu galvas traumu ievietots Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas reanimācijas nodaļā. Jūrnieks bija cietis incidentā netālu no kādas izklaides vietas Ventspilī. Par pilsētas saistošo noteikumu neievērošanu - pārsvarā par urinēšanu sabiedriskā vietā un atrašanos uz ielas ar atvērtu alkohola iepakojumu - sodīti 23 ārvalstu jūrnieki. Sodi bijuši galvenokārt piecu un 10 eiro apmērā, tie visi arī esot samaksāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!