Foto: Shutterstock

Ceturtdien Liepājā piedeguša ēdiena izraisītā ugunsgrēkā izglābts cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Ceturtdien pulksten 12.35 tika saņemts izsaukums Liepājā, kur daudzstāvu ēkas dzīvoklī uz ieslēgtas plīts dega ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā.

Ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pulksten 13.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD aicina iedzīvotājus īpaši parūpēties par senioru – vecāku un vecvecāku drošību, palīdzot viņiem uzstādīt dūmu detektorus mājokļos. Konstatējot telpā izveidojušos sadūmojumu, dūmu detektors ar skaļas skaņas signālu brīdinās par ugunsnelaimi, dodot iespēju izglābties no piedūmotas vides un izsaukt ugunsdzēsējus, zvanot 112.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega traktora motortelpa, atkritumi daudzstāvu ēkas konteinerā, ģērbtuve angāra tipa ēkā, atkritumi neapsaimniekotā ēkā, divos gadījumos sodrēji dzīvojamās mājas dūmvados, dārza māja, vieglās automašīnas motora nodalījums, ledusskapis dzīvojamās mājas palīgtelpā, šķūnis, divas vieglās automašīnas, piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 38 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!