Foto: F64

Trešdienas vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Grīzupes ielu Liepājā, kur trīsstāvu mājas dzīvokļa virtuvē bija deguši sadzīves priekšmeti. No ēkas evakuējās 10 cilvēki, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Degšanas rezultātā bija radies sadūmojums un nostrādājis automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma kāpņu telpā.

Telpas tika pārbaudītas, izvēdinātas, un pusastoņos vakarā VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Mājoklī, kur izcēlās ugunsnelaime, dūmu detektors nebija izstādīts.

Tāpat aizvadītājā diennaktī VUGD saņēma izsaukumu uz Dārza ielu Siguldā, kur divstāvu dzīvojamās mājas augšējā stāva dzīvoklī dega plīts un panna un bija nostrādājis dūmu detektors kāpņu telpā. Cilvēku no piedūmotā dzīvokļa palīdzēja izglābt kaimiņš. VUGD pateicas iedzīvotājam par pašaizliedzīgo rīcību.

Neilgi pirms 21 vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Vaļņu ielu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka piektā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves priekšmeti. No ēkas evakuēti 12 cilvēki.

Tāpat glābēji steidzās uz izsaukumu Dienvidkurzemes novada Grobiņas pagastā, kur vienstāva angāra tipa ēkā dega apkures telpa un šķelda.

Ap pulksten 19 VUGD saņemts izsaukums uz Enerģētiķu ielu Aizkrauklē, kur ražošanas objekta administratīvās ēkas kabinetā dega elektroinstalācijas vadi/

Kopumā aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, matracis daudzstāvu ēkas palīgtelpā, balkona siena divstāvu dzīvojamā mājā, vienstāvu mājas jumta siltumizolācija, elektroinstalācijas vadi trīsstāvu sabiedriskās ēkas kabinetā, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā.

Septiņos izsaukumos ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama, lai novāktu nolūzušus kokus, un divos gadījumos, kur bija jānovāc bojātas jumta konstrukcijas, kas radīja apdraudējumu. Savukārt Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā glābēji atbrīvoja un nodeva NMPD mediķiem cilvēku, kurš atradās zem vieglās automašīnas.

Kopumā pagājušajā diennaktī, VUGD saņēma 55 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!