Foto: LETA

Pirmdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji glābēji Liepājā dzēsuši ugunsgrēku, kurā degusi 14 kvadrātmetrus plaša istaba dzīvojamā ēkā, bet Rīgā kādam cilvēkam no uzpampuša pirksta noņēmuši gredzenu, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Uz Liepāju VUGD steidzās pulksten 13.47. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no ēkas redzami dūmi un liesmas. Pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 15.27 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 14 kvadrātmetru platībā dega ēkas istaba.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, pirmdien ugunsdzēsēji glābēji Rīgā cilvēkam no uzpampuša pirksta noņēma gredzenu.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Balvos no koka nocēla kaķi, kurš saviem spēkiem nespēja tikt lejā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, malka un sadzīves mantas, vieglā automašīna, noliktavas telpa, celtniecības vagons, neapsaimniekota ēka un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 28 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!