Foto: Shutterstock

Ar Covid-19 saslimis Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskolas skolēns, tāpēc visai klasei noteikta karantīna, atsaucoties uz skolas direktores sniegto informāciju, svētdien, 4. oktobrī, ziņoja laikraksts "Kurzemes Vārds".

"Varu apstiprināt, ka saslimušais skolēns ir no mūsu vidusskolas," laikrakstam atklāja skolas direktore Inta Korņējeva.

Pagaidām esot apzināti visi 24 skolēni no konkrētās klases, un visiem ar klases audzinātāju noteikta karantīna. "Kontaktpersonas ir tikai klasesbiedri, tāpēc, pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) noteiktā rīcības plāna, pārējās klases skolu apmeklēs kā ierasts. Skola katru dienu tiek dezinficēta, un ir ievēroti visi drošības noteikumi," skaidroja direktore.

Saslimšanas ķēde, visticamāk, ir no Kuldīgas caur Aizputi uz Liepāju, pieļāva Liepājas pilsētas domes pārstāve Elīna Tolmačova.

Saslimusī esot aizputniece, kas Liepājā mācās. "Vēl tiek noskaidroti apstākļi, bet visdrīzāk viņa ir inficējusies no trenera, kas savukārt dzīvo Kuldīgā," laikrakstam sacīja Tolmačova.

Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis laikrakstam norādīja, ka pašvaldībā seko līdzi SPKC norādēm. "Pagaidām attālinātas mācības notiks konkrētai klasei, bet, ja būs nepieciešams, nebūs problēmu organizēt attālināto mācību procesu arī citās klasēs," atzīmēja Vilnītis.

Laikraksts sazinājās arī ar saslimušā skolēna klasesbiedriem un noskaidroja, ka jauniešu vidū valda neliels apjukums un reakcija ir piesardzīga. "Katram uztvere ir savādāka – kāds varbūt kritīs panikā, kāds uztvers to mierīgi, bet katrā ziņā ir skaidrs, ka šī slimība nav izdomāta," sacīja viens no skolēniem.

Jau ziņots, ka Kuldīgā un Aizputē karantīna noteikta vairākās klasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!