Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5.vidusskolas filiālē Raiņa ielā, kur mācās vecāko klašu skolēni, turpmāk vairs nevarēs brīvi iekļūt svešinieki - kopš ceturtdienas, ieejot mācību iestādē, būs jālieto īpašas magnētiskās kartes, informēja skolas direktore Inta Seržante.
Magnētiskās kartes pret parakstu izsniegtas visiem vidusskolēniem, skolotājiem, kā arī tehniskajam personālam, kas iepazīstināti ar karšu lietošanas instrukciju. Svešinieki skolā varēšot iekļūt, dežurantei nosaucot savu vārdu un uzvārdu, vizītes mērķi un parakstoties speciālajā apmeklētāju grāmatā.

Seržante pauda, ka tas tiekot darīts, "lai pa skolu neklaiņotu sveši cilvēki", kā arī lai uzlabotu skolēnu drošību. Minētais projekts kopumā izmaksājis pusotru tūkstoti latu, un tas esot sponsoru dāvinājums skolai. Liepājā 5.vidusskola ir pirmā mācību iestāde, kurā ierīkotas magnētiskās durvis.

Citā 5.vidusskolas ēkā Rīgas ielā skolēnu drošībai zēnu tualetēs, gaiteņos un garderobē septembrī uzstādītas videonovērošanas kameras. Sākotnēji iecere uzstādīt kameras arī tualetēs izraisīja plašas diskusijas, taču pēc skolēnu vecāku akcepta kameras tika ieslēgtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!