Ceturtdien, 24.martā pirmajā jaunā sasaukuma Liepājas domes sēdē par domes priekšsēdētāju ar balsu pārsvaru ievēlēja līdzšinējo mēru Uldi Sesku ("Liepājas partija").
Seska kandidatūra bija vienīgā, ko izvirzīja domes priekšsēdētāja amatam. Par Sesku nobalsoja 11, pret - trīs, viens deputāts atturējās.

Liepājas domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka amatā ar balsu pārsvaru - 14 balsīm par, vienam atturoties - ievēlēja Silvu Goldi (TP). Arī viņa bija vienīgā šim amatam izvirzītā kandidatūra.

Par domes priekšsēdētāja otro vietnieku ar 14 balsīm par, vienam atturoties, ievēlēja "Liepājas partijas" deputāti Tālivaldi Deklauu.

Pirmajā sēdē apstiprināja arī domes komitejas.

LETA jau informēja, ka pašvaldības vēlēšanās Liepājā uzvarējusī "Liepājas partija" veidos koalīciju ar Tautas partiju (TP) un Latvijas Pirmo partiju (LPP), kuras savulaik apvienoja "Liepājas apvienotais saraksts", aģentūru LETA informēja pašreizējais Liepājas domes priekšsēdētājs un "Liepājas partijas" priekšsēdētājs Uldis Sesks.

"Liepājas partija" sadarbosies ar "Jauno laiku" (JL) un apvienību "Liepājas attīstībai". Savukārt komiteju darbā būs iekļauti deputāti kandidāti no visiem politiskajiem spēkiem, ka iekļuvuši Liepājas domē.

Politiķi vienojušies, ka Liepājas domes priekšsēdētājs arī turpmāk būs Uldis Sesks, bet viņa vietnieces amatu piedāvās Saeimas deputātei Silvai Goldei (Tautas partija). Finanšu komiteju vadīs pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, bet Attīstības komiteju arī turpmāk vadīs Guntars Krieviņš (Liepājas partija).

Tautas saskaņas partijas (TSP) pārstāve Elita Kosaka aģentūrai LETA sacīja, ka par koalīciju veidošanu lems pēc vēlēšanu galīgo rezultātu saņemšanas, bet apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) ir gatava veidot koalīciju ar ikvienu partiju, kas iekļuva Liepājas domē un gatava sadarboties ar PCTVL, sacīja Andrejs Boboško (PCTVL).

Liepājas domē no vēlēšanās uzvarējušās "Liepājas partijas" ievēlēti seši deputāti, pa diviem deputātiem būs apvienībai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) un Tautas partijai (TP), bet pa vienam pārstāvim būs no piecām citām partijām, aģentūru LETA informēja Liepājas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ildze Lagzdiņa.

"Liepājas partiju" pilsētas domē pārstāvēs Liepājas pašreizējais mērs Uldis Sesks, viņa vietnieks Tālivaldis Deklaus, Liepājas domes Sociālās palīdzības centra vadītāja Aija Barča, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldnieks Guntars Krieviņš, Liepājas Onkoloģiskās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anna Krilova un Liepājas simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs Imants Jānis Resnis.

No TP Liepājas domē ievēlēta Saeimas deputāte Silva Golde un arhitekts Uldis Pīlēns.

No PCTVL saraksta ievēlēts partijas Liepājas nodaļas vadītājs Andrejs Boboško un uzņēmējs Viktors Dronovs, kurš padomju laikos vadījis Liepājas izpildkomitejas Komunālo nodaļu.

No "Jaunā laika" (JL) Liepājas domē ievēlēts partijas ģenerālsekretārs Uldis Ivars Grava, no Tautas saskaņas partijas (TSP) - Saeimas deputāta Valērija Agešina palīdze, juriste Elita Kosaka, no apvienības "Liepājas attīstībai" - pašreizējais Liepājas domes deputāts Āris Ozoliņš, no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (TB/LNNK) - valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspektors Gunārs Silakaktiņš, bet no Latvijas Pirmās partijas (LPP) - pašreizējais Liepājas domes deputāts Tālivaldis Vēsmiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!