Otrdien Ministru kabinets akceptēja rīkojumu par 400 000 latu piešķiršanu simfoniskā orķestra koncertzāles izbūvei Liepājā no Kultūras ministrijas (KM) līdzekļiem, pastāstīja ministrijā.
Valdība arī pilnvaroja KM noslēgt līgumu ar Liepājas domi par finansējuma izmantošanu saskaņā ar kultūras ministra apstiprinātu izdevumu tāmi, maksājuma grafiku un saskaņotu biznesa plānu.

Liepājas koncertzāles projektam nav izdevies rast līdzekļus 2005.gada valsts budžeta projektā, bet kultūras ministre Helēna Demakova Liepājas projektu uzskata par nozīmīgu un turpināmu. Ņemot to vērā, KM sagatavoja valdības rīkojuma projektu, kas paredz nepieciešamo 400 tūkstošu latu piešķiršanu Liepājas koncertzāles projekta turpināšanai nākamgad no tiem septiņiem miljoniem latu, ko valdība ir piešķīrusi nacionālas nozīmes koncertzāles celtniecībai Rīgā.

„400 tūkstošu latu piešķiršana no tiem 7 miljoniem latu, kurus valdība piešķīrusi nacionālas nozīmes koncertzālei Rīgā, ir ārkārtas solis. Tomēr mēs nedrīkstam pieļaut, ka Liepājas koncertzāles projekts, kas ir izcila un starptautisku ievērību guvusi arhitektūra, tiktu apturēts vai bremzēts. Strādāsim tālāk un kopā ar liepājniekiem kopīgi īstenosim šo ieceri,” norādīja Demakova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!