Foto: LETA

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja amatā šodien atkārtoti ievēlēts Uldis Sesks (Liepājas partija), informēja pašvaldībā.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti divi kandidāti, taču deputātiem balsošanai tika piedāvāta tikai Seska kandidatūra, jo Gunārs Ansiņš (Liepājas partija), kuru šim amatam izvirzīja Reformu partijas (RP) deputāts Ģirts Kronbergs, savu kandidatūru atsauca.

Sesks amatā ievēlēts ar 10 balsīm "par" un piecām balsīm "pret". Pret Seska kandidatūru balsoja pieci RP deputāti.

Svinīgajā uzrunā tūlīt pēc ievēlēšanas amatā Sesks uzsvēra, ka viens no jaunās domes galvenajiem uzdevumiem ir pilsētas ekonomiskās attīstības veicināšana, piesaistot jaunus investorus un sniedzot atbalstu esošajiem uzņēmumiem, tostarp līdzdarbojoties arī finanšu grūtībās nonākušā "Liepājas metalurga" problēmu risināšanā. Tāpat Sesks kā būtisku uzdevumu minēja aktīvu darbu pie Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu piesaistīšanas pilsētai nozīmīgiem projektiem nākamajā plānošanas periodā. "Mūsu uzdevums ir strādāt nevis statistikas datiem, bet gan tā, lai to izjūt ikviens liepājnieks," akcentēja Sesks.

"No pirmās dienas aicinu savus kolēģus nevilkt treknas līnijas, kur nesadarbosimies. Aicinu strādāt visiem kopā, jo mums liepājnieki ir uzticējuši šo darbu. Sagaidu, lai domes sēdes nebūtu skatuve, kur izrādīties, bet gan vieta, kur realizēt vēlētājiem dotos solījumus," atzina Sesks.

Saviem jaunajiem domes koalīcijas partneriem - "Saskaņas centram" - Sesks atgādināja, ka ""Saskaņas centra" deputāti pietiekami ilgi bijuši uz tā sauktā rezervistu soliņa, bet tagad ir pienācis laiks darbiem".

Savukārt opozīcijā palikušo Reformu partiju Sesks aicināja "nolikt pie malas politiskās ambīcijas un stūrgalvību, ja tāda ir bijusi, un koncentrēties uz konstruktīvu darbu". Sesks pauda gatavību ieklausīties RP priekšlikumos, ja tie būs konstruktīvi: "Mūsu nolūks nav ignorēt opozīcijas priekšlikumus tikai tāpēc, ka tā ir opozīcija."

Uzrunas noslēgumā Sesks atgādināja par gaidāmajiem Līgo svētkiem un pasniedza savam RP politiskajam oponentam Jānim Vilnītim ozollapu vainagu.

Kā ziņots, piektdien plkst.10 sākusies jaunās Liepājas domes pirmā sēde, kas skatāma arī tiešraidē internetā, informēja pašvaldībā.

Pēc 1.jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām Liepājas domē ievēlēti trīs politiskie spēki, no kuriem lielāko balsu skaitu saņēmusi Liepājas mēra Seska pārstāvētā Liepājas partija, iegūstot septiņas no 15 deputātu vietām. Tāpat jaunajā domes sasaukumā iekļuvusi Reformu partija ar piecām deputātu vietām un "Saskaņas centrs" ar trim deputātu vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!