Valsts veterinārais dienests (VVD) noliedz, ka ar govju spongiozo encefalopātiju (BSE) jeb tā saukto govju trakuma slimību sasirgušos dzīvniekus varētu iznīcināt, izmantojot a/s "Liepājas metalurgs" martena krāsnis.
Arī "Liepājas metalurgs" paziņoja, ka noliedz masu medijos izskanējušo informāciju, ka uzņēmums piedāvājis izmantot savas krāsnis govju trakuma sērgas skarto lopu dedzināšanai, informēja uzņēmuma preses sekretāre Laila Millere.

Viņa pastāstīja, ka VVD Liepājas nodaļas priekšnieks izteicis priekšlikumu slimo dzīvnieku līķus dedzināt "Liepājas metalurga" krāsnīs. "Liepājas metalurga" vadība priekšlikumu uzklausījusi, taču nekādu konkrētu atbildi vai savus priekšlikumus neesot iesniegusi.

A/s "Liepājas metalurga" krāšņu temperatūra ir 1700 grādu, kas būtu pietiekama, lai veiktu slimo dzīvnieku iznīcināšanu, taču tad uzņēmumam būtu jāpārtrauc sava pamatdarbība metalurģijā, norādīja VVD.

Pagājušajā nedēļā pēc Valsts veterinārā dienesta direktora Vineta Veldres ierosinājuma notika Liepājas rajona Veterinārās pārvaldes priekšnieka Zigurda Kārkliņa un a/s "Liepājas metalurgs" izpilddirektora Valērija Terentjeva tikšanās, kurā teorētiski pārrunātas visas problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!