Šorīt ap plkst.8 Liepājas ostas 82.piestātnē nogrimis 1975.gadā būvētais, SIA "Hanters" piederošais zvejas kuģis "Bulduri", informēja Jūras spēku preses sekretāre Iveta Skurstene.
Jūras spēku avārijas glābšanas grupa ar ūdens atsūkšanas pumpjiem mēģināja atsūknēt ūdeni no grimstošā kuģa, tomēr kuģa sūce izrādījās pārāk liela un kuģis nogrima.

Kā informēja Liepājas ostas kontroles dienestā, kuģis "Bulduri" Liepājas ostas 82.piestātnē stāvējis vairākus gadus un nav izmantots. Cilvēki negadījumā nav cietuši. Liepājas ostas pārvalde ir sazinājusies ar kuģa īpašnieku SIA "Hanters", lai vienotos par tā izcelšanu no ūdens.

"Ja kuģa īpašniekiem nebūs līdzekļu vraka izcelšanai, to darīs Liepājas ostas pārvalde par saviem līdzekļiem, kurus pēc tam piedzīs no SIA "Hanters"," sacīja Liepājas ostas pārvaldnieks Aivars Boja.

Boja sacīja, ka kuģa nogrimšanai varētu būt visdažādākie iemesli. Iespējams, tā tilpnē jau iepriekš bijis ūdens, kas ziemā bija sasalis.

Šo gadījumu izmeklē Liepājas ostas Kapteiņu dienests, kas noskaidro kuģa nogrimšanas cēloni un apstākļus, kā arī iespējamo nolaidību.

Pagaidām piesārņojums piestātnē nav konstatēts. Liepājas ostas kontroles dienestam uzdots novērot nogrimušo kuģi un nekavējoties veikt pasākumus, ja tiks konstatēts piesārņojums.

Liepājas ostas 82.piestātni apsaimnieko Jahtu centrs, nākotnē šo piestātni paredzēts izmantot galvenokārt jahtām un pasažieru kuģiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!