Foto: Shutterstock
Internetā sākta parakstu vākšana par mazgadīgās meitenes seksuālās izmantošanas lietas Liepājā tiesneses Aivas Daidares un prokurores Ligitas Arājas izvērtēšanu, informēja iniciatīvas autori.

Portālā "lv.ate.gs" akcijā "Nē bērnu seksuālai izmantošanai un to atbalstītājiem!" aicina parakstīties "pret mīksto sodu meitenītes seksuālajiem izmantotājiem un par tiesneses Aivas Daideres un prokurores Ligitas Arājas izvērtēšanu amata atbilstībai vai, ja nekas netiek darīts, - par tieslietu ministra demisiju".

Iniciatīvas autori norāda, ka pirmajā dienā par to parakstījās jau aptuveni 2000 cilvēku, tomēr portālā tiek prasīts ievadīt tikai personas vārdu, kontakttālruni, e-pastu un komentāru.

Kā norāda parakstu vācēji, paraksti tiks apkopoti un iesniegti atbildīgajām valsts institūcijām likumā noteiktā kartībā līdz šī mēneša beigām vai līdz brīdim, kad būs savākts atbilstošs iedzīvotāju parakstu skaits.

Kā ziņots, Liepājas tiesa kādu tēvu un dēlu par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo sodījusi ar piespiedu darbu. Gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan apsūdzēto advokāts norādījis, ka sods ir adekvāts nodarījumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!