Foto: LETA
Uzņēmējs Jānis Vilnītis nolēmis atkāpties no Reformu partijas (RP) līdzpriekšsēdētāja amata, lai fokusētos uz partijas saraksta izveidi startam pašvaldību vēlēšanā Liepājā, viņš apliecināja portālam "Delfi".

Vilnītis pastāstīja, ka partijas līdzpriekšsēdētāja pienākumus uzņēmies līdz ar RP vadītāja Valda Zatlera saslimšanu un lēmumu uz laiku apturēt aktivitāti partijā, pēc kā partijas vadību uzņēmās vairāki cilvēki.

Pašlaik, kad Zatlers ir atgriezies darbā, Vilnītis partijas ministru, valdes un frakcijas kopsēdē paziņojis par lēmumu šos pienākumus vairs neuzņemties.

Uz jautājumu, vai šis lēmums nav saistīts arī ar kādām iekšējām nesaskaņām partijā, Vilnītis teica, ka "kaut kāda buntošanās ir katrā partijā, taču svarīgi, ka mums tā ir iekšēja jautājumu risināšana".

Viņš uzsvēra, ka partiju ir jāvada vienam cilvēkam, jo, esot vairākiem politiskas organizācijas vadītājiem, viņu funkcijas var dublēties, kas traucē partijas darbu.

Vilnītis joprojām palikšot RP valdē un būšot partijas Kurzemes reģiona līderis. Viņš būs RP izvirzītais Liepājas mēra amata kandidāts.

Vilnītis ir uzņēmuma "Liepājas papīrs" vadītājs un Liepājas domes deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!