Foto: LETA

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policija saņēmusi izsaukumu Liepājā, kur kāds kungs alkohola reibumā uzkritis stāvošai automašīnai un pieprasījis no autovadītāja atlīdzību, bet viņa līdzgaitnieks uzvedies agresīvi, lamājies un centies uzbrukt automašīnas pasažierei. Policijai ierodoties notikuma vietā, agresīvā vīrieša uzvedība sākusi kļūt neprognozējama, līdz ar to policija pieņēmusi lēmumu vīrietim uzlikt rokudzelžus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

23. maijā ap pulksten 20.20 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē saņemta informācija par to, ka Liepājā persona bojājusi automašīnu. Ierodoties notikuma vietā, Grīzupes ielas autobusa pieturā atradusies automašīna, bet ap to – vairākas personas.

Notikumā iesaistītās personas paskaidrojušas, ka automašīna bija apstājusies pirms pieturas Grīzupes ielā, taču vīrietis, būdams alkohola reibumā, gājis pa ietvi, uzkritis automašīnai virsū. Policijā norāda, ka kungs bijis aptuveni 3 promiļu reibumā.

Automašīnā esošās personas izkāpušas no automašīnas, palīdzējušas vīrietim piecelties un piedāvājušas izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, taču vīrietis sacījis, ka viņam neko nevajag.

Savukārt viņa draugs, kurš, kā noskaidrojusi policija, dzimis 1983. gadā, esot sācis bļaut: "Kā nevajag, jūs centāties nogalināt manu draugu, dodiet vismaz 30 eiro pudelei!" Vīrieši vēlējušies doties jau prom, taču brīdī, kad automašīnas pasažiere pateikusi, ka jāgaida policija, 1983. gadā dzimušais vīrietis meties viņai virsū un centies iesist. Sieviete no uzbrukuma izvairījusies. Vīrietis sācis lamāties necenzētiem vārdiem.

Notikuma vietā ierodoties Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonām, vīrietis turpinājis būt agresīvs, nav reaģējis uz aizrādījumiem, lamājis policistus, izteicis draudus iesist un sācis kļūt neprognozējams. Tāpēc vīrietim uzlikti roku dzelži un viņš nogādāts Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes ēkā, Bāriņu ielā 3, Liepājā, kur viņam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu, informēja likumsargi.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas kā necieņa pret sabiedrību vai bezkaunīga rīcība, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) vai organizāciju darbu (sīkais huligānisms), uzliek naudas sodu no 70 eiro līdz 500 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!