Foto: DELFI

13. Saeimas deputāte Linda Liepiņa izstājusies gan no Saeimas "KPV LV" frakcijas, gan no pašas partijas, portālam "Delfi" pastāstīja politiķe.

Lēmumu deputāte pieņēma pēc šodienas Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimā.

Jāatgādina, ka uz augsto amatu kandidēja Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits, "KPV LV" partijas biedrs Didzis Šmits un tiesībsargs Juris Jansons.

Viņa bija viena no deputātēm, kas augstajam amatam izvirzīja partijas biedru Šmitu. Politiķis partijas atbalstu nesaņēma.

Tāpat maznozīmīgs nebija "KPV LV" frakcijas priekšsēdētāja Ata Zakatistova teiktais šīs dienas Saeimas sēdē, kurā viņš runāja ""KPV LV" frakcijas kodola" vārdā. Runā viņš norādīja, ka "frakcijas kodols" atbalstīs Levitu Valsts prezidenta amatā.

Liepiņas ieskatā "KPV LV" bija "zelta balss" gan valdības veidošanas, gan prezidenta izvēles procesā, taču šīs iespējas netika izmantotas.

"Uzskatu, ka ir absolūti loģiski, ka mūsu ceļi šķiras," pauda Liepiņa.

"Es izvēlos palikt par samuraju, turpretim uzskatu, ka partijas vadība – Zakatistova un [Artusa] Kaimiņa personā – ir rīkojušies kā žuļiki," teica deputāte.

Vaicāta, vai viņas piemēram varētu sekot arī Šmits un Karina Sprūde ("KPV LV"), Liepiņa atbildēja, ka tas varētu būt laika jautājums.

Pirms Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimā Šmits portālam "Delfi" pauda, ka šodien negrasās izstāties no "KPV LV" frakcijas.

Izstāšanos no partijas "KPV LV" apsver arī politiskā spēka Saeimas frakcijas iekšējā opozicionāre Karina Sprūde.

Viņa portālam "Delfi" pauda, ka emocijās negrib pieņemt lēmumu. Vienlaikus deputāte atzina, ka būtu likumsakarīgi, ja viņa būtu nākamā, kas pamet frakciju.

Tā ir necieņa vērsties pret Šmitu, pret cilvēku, kurš bija partijas Saeimas vēlēšanu "lokomotīve", atzīmēja Sprūde.

Viņa izteica cerību, ka "KPV LV" frakcijai "pietiks prāta" Šmitu virzīt darbam obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas jautājumiem izveidotajā parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

Politiķe uzsvēra, ka tieši Šmitam no "KPV LV" frakcijas ir vislielākā pieredze OIK jautājumos.

Ja frakcija Šmitu nevirzīs darbam izmeklēšanas komisijā, arī Sprūde ir gatava politisko spēku pamest.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!