Rīgas pašvaldības policijas šefam Mārim Liepiņam būs katru dienu jāatskaitās domes Drošības un kārtības komitejas vadītājam Andrejam Vilkam par policijas veiktiem pasākumiem nepilngadīgo alkohola un tabakas lietošanas ierobežošanā.
Ar tiesas lēmumu amatā atjaunotais Liepiņš iesniedzis atlūgumu un savus pienākumus pildīs tikai līdz maija beigām. Vilks, kurš vairākkārt apšaubījis, ka Liepiņš varētu pildīt policijas šefa pienākumus, atzina, ka "situācija mums ir tāda, kāda ir". Viņš pastāstīja, ka katru dienu saņems atskaites par paveikto, lai apzinātu tās vietas, kur nepilngadīgie var iegādāties cigaretes un alkoholu.

Pārbaudes veiks pašvaldības policija kopā ar rajonu administratīvajām komisijām. Komiteja nedēļas laikā apkopos saņemtās ziņas un izskatīs tās komitejas sēdē. Vilks atzīmēja, ka situācija ir nenormāla, jo bieži var redzēt, ka "nepilngadīgie lieto alu, vīnu un vēl kaut ko stiprāku".

Jāatgādina, ka ar tiesas lēmumu amatā atjaunotais RPP priekšnieks Liepiņš trešdien Rīgas mēram iesniedzis atlūgumu pēc paša vēlēšanās. Liepiņš amatu vēlas atstāt no 31.maija, un abas puses par to vienojušās. Liepiņa pienākumus acīmredzot turpinās pildīt Oļģerts Močuļskis, kurš šo amatu ieņem, kopš dome Liepiņu atbrīvoja no amata. Iepriekšējā dome Liepiņu atbrīvoja, jo viņš bija zaudējis uzticību pēc skandāliem ar rupjajām īsziņām no mobilā telefona un sev pieliktās prēmijas, kas desmit mēnešu laikā piemaksās bija 4000 latu. Pēc Liepiņa atlaišanas veiktā revīzija viņa vadītajā iestādē atklāja pārkāpumus, un revīzijas materiāli nosūtīti prokuratūrai amatpersonu atbildības izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!