Foto: LETA

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš, sestdien uzstājoties partijas "Reģionu alianse" kongresā, atvainojās partijas biedriem par savu uzvedību, ja tā darījusi kaunu.

Liepiņš izteica nožēlu par izveidojušos situāciju, jo viņš šobrīd nedrīkst apmeklēt Saeimas sēdes. "Atvainojos, ja manas darbības Saeimā brīžiem izskatās agresīvi. Esmu vienmēr gatavs skaidrot iemeslus savai rīcībai. Tā nereti ir vienīgā iespēja tapt sadzirdētam," viņš teica.

Liepiņš arī kritizēja valdošās koalīcijas darbu. "Uzskatu, ka esošā sistēma traucē mums visiem dzīvot (..) Pie resursu dalīšanas tiek pielaisti arvien mazāk cilvēku, un arī lēmumus pieņem arvien mazāks cilvēku skaits," uzskata opozīcijas pārstāvis.

Jau ziņots, ka februārī Saeima vienbalsīgi piekrita Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Liepiņam ir izvirzīta apsūdzība septiņos noziedzīgos nodarījumos par to, ka viņš norādījis nepatiesas ziņas likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu un cita mantiska rakstura deklarācijā.

Saskaņā ar apsūdzību šie noziedzīgie nodarījumi izdarīti laika posmā no 2010.gada 1.aprīļa līdz 2012.gada 28.jūnijam. Kriminālprocess Jelgavas tiesā saņemts 2013.gada 1.jūlijā. Savukārt 2014.gada februārī sākta tiesas izmeklēšana. Jelgavas tiesa informē, ka apsūdzētais Liepiņš savu vainu neatzīst un lietā tiek veikta pierādījumu pārbaude un turpinās tiesas izmeklēšana.

Šā iemesla dēļ Liepiņš nevar piedalīties Saeimas sēdēs.

Saeimas Kārtības rullis paredz, ka gadījumā, ja Saeima piekrīt kriminālvajāšanas sākšanai pret Saeimas locekli, attiecīgais Saeimas loceklis zaudē tiesības piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, līdz kriminālvajāšanas izbeigšanai vai līdz brīdim, kad stājas spēkā notiesājošs tiesas spriedums. Tāpat Saeimas Kārtības rullī teikts, ka deputātam mēnešalgu izmaksā piecdesmit procentu apmērā.

Liepiņš nesen atteicās pamest sēžu zāli un tādēļ sēde tiks pārtraukta. Nākamajā reizē Valsts policijas darbinieki viņu neielaida sēžu zālē. Viņš aģentūrai BNS apliecināja, ka turpmāk sēdē iekļūt vairs nemēģinās, bet plāno vērsties tiesā pret Latvijas valsti, lai panāktu, ka tiek atcelts lēmums par viņa neielaišanu Saeimas sēžu zālē.

Jau ziņots, ka sestdien "Reģionu alianse" aizvada partijas kongresu Piņķos. "Reģionu alianse" kopā ar Vidzemes partiju veido LRA, kas ar astoņām deputātu vietām ir pārstāvēta Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!