Foto: F64
Latvijas Reģionu apvienības (LRA) frakcija ir pārsteigta par Artusa Kaimiņa emocionālo lēmumu, tomēr respektē to, žurnālistiem sacīja frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

"Šis ir Artusa Kaimiņa lēmums, kuru mēs respektējam, un jebkurā gadījumā novēlam viņam turpmākajā politiskajā darbā veiksmi un izdošanos," teica Liepiņš, komentējot Kaimiņa lēmumu par izstāšanos no frakcijas.

Viņš arī akcentēja, ka LRA ir demokrātiska organizācija, kurā vienmēr tiek respektēts katra deputāta viedoklis.

Liepiņš neesot paspējis iepazīties ar Kaimiņa publiski paustajiem argumentiem. Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, politiķis akcentēja, ka LRA nekad nav paudusi atbalstu konkrēti Āboltiņai, bet gan teikusi, ka tā ir "Vienotības" izvēle un LRA to respektēs.

Liepiņš arī piekrita, ka jautājumā par bēgļu uzņemšanu viedokļi bija dažādi, tomēr LRA nolēma, ka "jābūt vairāk valstiski domājošiem un solidāriem". Savukārt jautājumu par Aivara Lemberga izteikumiem Kaimiņš nav iniciējis frakcijas sēdē.

Politiķis arī atzina, ka Kaimiņa lēmums ir pārsteigums frakcijas biedriem. "Kaimiņš ir emocionāls cilvēks, un tas laikam ir diezgan emocionāls lēmums," secināja Liepiņš.

Kā ziņots, Kaimiņš izstājies no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas.

Kaimiņš paziņojumā skaidro, ka šādu lēmumu pieņēmis, jo LRA frakcijas vadība esot kļuvusi par "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas dedzīgāko atbalstītāju viņas cīņā par premjera amatu.

Tāpat Kaimiņam nav saprotama LRA veidojošo partiju politika. "Apvienības partijas pārstāv pretējas ideoloģijas, un dažkārt liekas, ka tās vieno biedru neapmierinātība un atsevišķu politiķu karjeras ambīcijas".

Politiķis arī norādīja, ka pēc Ventspils mēra Aivara Lemberga viņam paustajiem apvainojumiem un publiskas prasības no viņa "atbrīvoties" nav sekojusi frakcijas reakcija, kas Kaimiņam liek domāt, ka partija piekritusi Lemberga vērtējumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!