Arī pēc partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētāja Einara Repšes izklāsta par saviem finanšu darījumiem Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) biroja vadītājs Jurģis Liepnieks uzskata, ka skaidrības par bijušā aizsardzības ministra ienākumu avotiem nav.
Repše vakar intervijā Latvijas Televīzijai stāstīja, ka pēc ministra amata atstāšanas viņa vienīgais ienākumu avots būs uzkrājumi, vienlaikus neizslēdzot iespēju, ka varētu saņemt algu par partijas vadīšanu.

Politiķis ASV finanšu tirgos esot ieguldījis 480 000 ASV dolāru, kas šogad sākuši nest ienākumus. Tāpat bijušajam ministram vairāki simti tūkstošu ASV dolāru esot noguldīti ASV. Lai gan Repšes parādsaistības sasniedzot 1,2 miljonus latu, tās esot nodrošinātas gan ar nekustamajiem īpašumiem, gan uzkrājumiem.

Liepnieks apšaubīja Repšes paziņojumus par to, ka viņš sedzis savus izdevumus no ietaupījumiem, kas ieguldīti ASV vērtspapīros. Premjera biroja vadītājs izpētījis, ka summas, kuras Repše vakar intervijā minējis kā savus iekrājumus, 2003.gada deklarācijā var atrast kā viņa parādsaistības.

"Repšes kungs tātad sedz savus parādus no citiem parādiem vai arī viņam ir neuzrādīti uzkrājumi," secināja Liepnieks, norādot, ka jau 2001.gadā, kad Repše pameta Latvijas Bankas vadītāja amatu, viņa parādi bijuši lielāki nekā ieguldījumi.

Kopš tā laika Repšes vienīgie lielie ienākumi esot bijuši tautas ziedojums. Līdz ar to Liepniekam neesot skaidrs, kā no šī ziedojuma bijis iespējams finansēt visus Repšes biznesus, hobijus un parādsaistības.

Kalvītis pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzsācis kriminālprocesu par Repšes finanšu darījumiem. Reaģējot uz to, Repše paziņoja, ka atkāpjas no ministra amata, kā arī arī neatjaunos savu Saeimas deputāta mandātu.

Repše vēl trīs mēnešus saņems ministra atalgojumu, paredz Ministru kabineta iekārtas likums. Ministru alga mēnesī pirms nodokļu nomaksas sasniedz 1944 latus. Līdz ar to Repše pēc atkāpšanās no ministra amata saņems 5832 latus.

Kalvītis jau vairākkārt mudinājis bijušo aizsardzības ministru izskaidrot sabiedrībai savus finanšu darījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!