Ministru prezidenta Aigara Kalvīša biroja vadītājs Jurģis Liepnieks pirmdien iesniedzis premjeram lūgumu atbrīvot viņu no Ministru prezidenta biroja vadītāja pienākumu pildīšanas, lai viņa darbība NVO nemestu ēnu uz premjeru.
Liepnieks savu lūgumu pamato ar to, ka nevēlas lai viņa darbošanās nevalstiskajā sektorā mestu ēnu uz Ministru prezidentu, kā arī ar vēlmi vairāk laika veltīt radošai darbībai, portālu "Delfi" informēja Ministru Kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Liepnieks pauž pārliecību, ka Ministru prezidenta birojs ir izveidots par profesionālu un labi sastrādājušos struktūru, kas spēs strādāt tik pat efektīvi arī ar citu vadītāju. Liepnieka darba pilnvaru termiņš beigsies 29.oktobrī.

Par Ministru prezidenta biroja vadītāja vietas izpildītāju ir iecelts Ministru prezidenta padomnieks juridiskajos jautājumos Jānis Dzanuškāns.

Jau ziņots, ka Jurģa Liepnieka un viņa biznesa partnera Kaspara Rolšteina sabiedriskā organizācija "Sabiedrība par vārda brīvību" (SVB) pirms vēlēšanām rīkoja TP ministru slavināšanas kampaņu, kuru vairāki eksperti nodēvēja par slēpto partijas reklāmu, ko finansē trešās personas, tādā veidā apejot partiju priekšvēlēšanu reklāmas tēriņu ierobežojumus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzsācis pārbaudi par SVB aktivitātēm, bet politiķi uzsākuši diskusiju par nepieciešamību aizliegt trešo personu finansētās priekšvēlēšanu reklāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!