Foto: LETA

Pirmdienas rītā notikušo spēcīgo lietavu dēļ applūdušas dažu Rīgas centra skolu pagrabstāvu telpas, informēja Rīgas domes pārstāve Baiba Gailīte.

Ņemot vērā pirmdienas spēcīgās lietavas pilsētā, Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR) otrdien, 9.jūlijā, pulksten 11, ir sasaucis pašvaldības atbildīgo institūciju pārstāvju sanāksmi, kuras laikā apsekos problemātiskās Rīgas ielas, lai novērtētu paveiktos darbus plūdu mazināšanai.

Sanāksmē ir aicināti piedalīties Rīgas domes Satiksmes departamenta, SIA "Rīgas satiksme" un Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāvji.

Pēc Gailītes teiktā, pirmdien Burovs pieprasījis informāciju no atbildīgajām institūcijām par lietavu radītajiem postījumiem. Noskaidrots, ka lietavu dēļ applūda vairāki Rīgas ielu posmi, un tajos strādāja 25 ūdens atsūknēšanas tehnikas vienības.

Vienlaikus Rīgas domes Īpašuma departaments informēja, ka spēcīgo lietavu dēļ ir applūdušas arī dažu Rīgas centra skolu pagrabstāvu telpas.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka lietus daudzums Rīgas centrā pirmdien pārsniedza 30 milimetru jeb trešdaļu no jūlija normas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!