Spēcīgu lietavu dēļ Latgalē daudzviet ir pārplūduši un izskaloti autoceļi. Satiksmei kopumā ir slēgti septiņi valsts vietējās nozīmes autoceļi un viens reģionālais autoceļš Viļaka – Kārsava 37. kilometrā, bet satiksme pa šoseju Kārsava – Rēzekne atjaunota pa vienu joslu, portāls "Delfi" uzzināja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Uzņēmums ziņo, ka izdevies atjaunot satiksmi uz šosejas starp Kārsavu un Rēzekni (A13). Proti, satiksme atjaunota uz valsts galvenā autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi), posmā starp Kārsavu un Rēzekni. Satiksme notiek pa ceļa vienu joslu, sākot no piektdienas pulksten 11.

Lai atjaunotu satiksmi šajā posmā pieņemts lēmums izņemt caurteku, kas bija iebūvēta zem autoceļa klātnes. Izņemot caurteku, tika nolaists ūdens un aizbērti izskalojumi. Darbus veica VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" sadarbībā ar "Latvijas Valsts ceļu" speciālistiem.

Izmantojot šo apbraucamo ceļu, autovadītājiem jārēķinās, ka starp Rēzekni un Ludzu notiek remontdarbi un satiksmi tur regulē astoņi luksofori. Naktī uz piektdienu uz autoceļa Kārsava – Ludza – Ezernieki iebrukusi caurteka, un satiksme īslaicīgi bijusi slēgta, taču stundas laikā jau tikusi atjaunota.

Piektdien inženieri vērtēs, vai iespējams sākt šosejas Kārsava – Rēzekne posma atjaunošanu, vai arī būs nepieciešams vēl gaidīt, kamēr samazinās ūdens līmenis un ceļš apžūs.

Satiksme ir slēgta sekojošos valsts vietējo autoceļu posmos: Tilža - Baltinava pie Baltinavas, Upītes - Demerova pie Demerovas, Rogovka – Mežvidi, pie Rogovkas, Rogovka – Mežvidi, pie Bliseniem, Višķi – Grāveri, pie Ambeļiem, Bozova – Kaskāni, pie Bozovas, Verēmi – Rogovka, pie Čudarāniem.

Aculiecinieka Denisa iesūtītājos foto redzams ceļš Rēzekne-Kārdava, Mežvidos.

Valsts SIA "Autotransporta direkcija" sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Plone portālam "Delfi" sacīja, ka saistībā ar daudzviet Latgalē applūdušajiem un neizbraucamajiem autoceļiem uz nenoteiktu laiku atsevišķu maršrutu reisi vai to posmi netiks izpildīti, bet vairāki reisi tiks novirzīti pa apvedceļu, kā arī sabiedriskā transporta kustība var kavēties. Jautājumu saistībā ar reisu izpildes laiku gadījumā pasažieri aicināti sazināties ar konkrēto pasažieru pārvadātāju.

Kopumā izmaiņas varētu skart 16 maršrutus, ko apkalpo SIA "Norma-A", Daugavpils autobusu parks, Ludzas autotransporta uzņēmums, Balvu autotransports, AS "Rēzeknes autobusu parks", "Nordeka" un CATA. Papildu informācija par maršrutiem, kas nav izbraucami vai kuros reisu izpilde var kavēties, pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!