Foto: LETA

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa otrdien slēgtā sēdē izskatīja lietu par kādreizējā izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa reibumā izraisīto avāriju, un lēmumu plāno paziņot trešdien.

Tiesas lēmums būs pieejams trešdien, 21.augustā.

Ķīlis uz tiesas sēdi otrdien neieradās, jo atrodas Stradiņa slimnīcas stacionārā, sacīja eksministra pārstāvis Aigars Krūms. Slimnīcā Ķīli nogādāja "ātrā palīdzība" pirmdien, 19.augusta vakarā.

Tiesa nolēma lietu izskatīt bez eksministra klātbūtnes, taču pirms tam Ķīļa pārstāvis lūdza noteikt slēgtu tiesas sēdi, jo tajā runās par Ķīļa veselības stāvokli un viņa lietotajiem medikamentiem. Tiesa piekrita, ka šī informācija nav izpaužama sabiedrībai, un noteica slēgtu tiesas sēdi.

Avārijā cietušās automašīnas īpašnieks Kristaps Dedelis, kurš otrdien ieradies tiesā, žurnālistiem atzina - spēkratam sadursmē ir izsists pakaļējais ritenis un deformēts rāmis. Dedelis sacīja, ka zaudējumi naudas izteiksmē vēl nav aprēķināti, taču tie ir acīmredzami. Auto īpašnieks avārijas brīdī klāt nebija un medijiem atzina, ka Ķīlis nav mēģinājis ar viņu sazināties.

Dedelis uzskata, ka Ķīlim pienākas sods, bet viņš pats pret bijušo ministru nav izvirzījis mantiskās pretenzijas.

Krūms pēc nepilnu pusstundu ilgas tiesas sēdes žurnālistiem sacīja, ka nevar atklāt tiesas zālē pārrunāto, jo tas skar jautājumus par Ķīla veselības stāvokli. Viņš arī nekomentēja, vai eksministrs uzstāj, ka policistu alkometrs promiles viņam noteicis zāļu, nevis alkohola lietošanas dēļ, jo arī tad būtu jārunā par veselības stāvokli.

Ķīlim par šo pārkāpumu draud administratīvais arests no piecām līdz desmit diennaktīm, naudas sods no 600 līdz 800 latiem un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz diviem gadiem.

Otrdien Ķīlis paziņoja par atkāpšanos no tagadējā ministra Vjačeslava Dombrovska (RP) padomnieka amata.

Jau ziņots, ka naktī uz ceturtdienu, 15.augustu, Rīgā, Nometņu ielā bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis izraisījis autoavāriju. Ķīlis apstiprināja, ka ir iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā, un pirms šī notikuma viņš pa dienu bija "ar draugiem iedzēris alu".

Policijas ziņas liecina, ka kāds iereibis vīrietis ap pulksten 1:30 Rīgā, Nometņu ielā, ar automašīnu "Mazda 3" ietriecās stāvošā automašīnā "Volkswagen Bora".

Pēc notikušā "Mazda 3" vadītājs nobrauca dažus metrus un apstājās. Policijai par notikušo negadījumu paziņoja kāds aculiecinieks.

Avārijas brīdī eksministrs automašīnā atradies viens pats. Nekādus savainojumus viņš neesot guvis.


Avārijā cietusī automašīna "Volkswagen Bora":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!