Foto: F64

Jaunā gada pirmajā dienā braukšanas apstākļi pa Latvijas galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši. Neliels lietus un apledojums apgrūtina braukšanu pa reģionālajiem autoceļiem Alūksnes apkaimē, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Pēc LVC datiem, brauktuves otrdienas rītā ir slapjas. Vietām līst neliels lietus. Gaisa temperatūra no +1 līdz +5 grādiem pēc Celsija skalas.

Rīgas apkārtnē, kā arī Ventspils, Liepājas, Jelgavas, Bauskas, Valmieras un Ainažu virzienos ir apmierinoši braukšanas apstākļi.  Brauktuves slapjas.

Daugavpils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Daugavpils - Medumi. Līst un autoceļš apledo. Brauktuves kaisa.

Siguldas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Alūksnes pagrieziens - Veclaicene. Līst un autoceļš apledo. Brauktuves kaisa.

 Savukārt pa vietējiem ceļiem visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi. Brauktuves sniegotas, vietām apledojušas. Pašreiz uz brauktuvēm izveidojusies stipra atkala, kas būtiski pasliktina transportlīdzekļu vadāmību. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek bīstamo ceļa posmu (krustojumu, pagriezienu, kāpumu) pretslīdes apstrāde.

Atkušņa un nokrišņu laikā uz autoceļiem pastiprināti veidojas apledojums, tāpēc LVC aicina autovadītājus izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. LVC atgādina, ka otrdien sagaidāma autosatiksmes plūsmas palielināšanās, tāpēc jārēķinās ar papildus braukšanas laiku, jo noslēdzas jaunā gada brīvdienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!