Foto: F64
Satiksmes ministrija (SM) jau tuvākajā valdības sēdē prasīs kompensēt izdevumus valsts ceļiem 394 tūkstošu latu apmērā un pašvaldību ceļiem 139,6 tūkstošu latu apmērā, kas radušies, novēršot lietusgāžu radīto plūdu izskalojumus un ceļu pārrāvumus Saldus pilsētā un novadā, ceturtdien pēc vizītes Saldū informēja SM valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Matīss norāda, ka lietusgāžu radītie ceļu bojājumi Saldus pilsētā un novada teritorijā ir būtiski, taču jāuzteic ceļu uzturētāji, kuri rīkojušies operatīvi un veikuši nepieciešamos remontdarbus, nomainot ūdens caurtekas un asfaltējot bojātos ceļu posmus.

Šobrīd turpinās darbs ceļu posmā Lutriņi – Lašupe –Zirņi, kur bojātas caurtekas un izskalots ceļu posms 15 metru garumā, lai jau tuvākajā laikā varētu atjaunot pilnvērtīgu satiksmi minētajā ceļā, informē Matīss.

Saldus pilsētā ministrijas un ceļu uzturētāja Latvijas Valsts ceļi amatpersonas apskatīja izskalotos ielu posmus un bojātās ūdens caurtekas, kā arī pārrunāja sastādītos aprēķinus, ko pilsētai un iedzīvotājiem radīja lietusgāzes. Pārliecinoties par radītājiem zaudējumiem un sagatavotajiem aprēķiniem, SM valsts sekretārs uzsver: "Pieprasītā kompensāciju summa ir adekvāta tiem postījumiem un zaudējumiem, kuri radās lietusgāžu rezultātā pilsētā."

SM informē, ka tikko ir saņemti provizoriski aprēķini no Brocēnu novada ar lūgumu kompensēt radītos zaudējumus pašvaldības ceļiem, kuri tiks izvērtēti.

Amatpersonas apskatīja arī ceļa posmu uz Liepājas šosejas, kur veikts remonts, lai operatīvi atjaunotu transporta kustību maģistrālajā autoceļā. Divu nedēļu laikā šajā posmā sāks rekonstrukciju, kuru laikā var tikt ierobežota satiksme, lai nomainītu caurteku un novērstu līdziguv negadījumu atkārtošanos nākotnē.

Jau ziņots, ka paagājušās nedēļas nogales lietavu izraisīto postījumu novēršana Saldus novadam kopumā izmaksās līdz 425 000 latu, bet Brocēnu novadam nodarītie zaudējumi lēšami ap 200 000 latu.

Pagājušās nedēļas beigās Saldū un Brocēnu novadā pēc stiprajām lietusgāzēm bija applūdušas vairākas mājas zemākajās vietās un izskaloti ceļi atsevišķos posmos, tostarp Liepājas šoseja pie Brocēniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!