Bijušais omonietis Konstantīns Mihailovs (Ņikuļins), kurš Lietuvā tiek apsūdzēts par vietējo amatpersonu slepkavību 1991.gadā, kandidē uz Eiropas Parlamenta (EP) deputāta vietu no saraksta “Par dzimteni!”
Piektdien Lietuvas prokuratūra nodevusi tiesai apsūdzības rakstu, saskaņā ar kuru bijušais Rīgas omonietis 1991.gada 31.jūlijā nogalinājis vietējās muitas amatpersonas.

Apsūdzētā advokāts Oskars Rode portālam „Delfi" paskaidroja, ka notiesāšanas gadījumā Mihailovam (Ņikuļinam) draud cietumsods līdz 20 gadiem vai pat mūža ieslodzījums. Tomēr advokāts uzskata, ka lieta jau ir iestājies noilgums un tā, atbilstoši Lietuvas likumdošanai, bija jāizbeidz jau pirmstiesas izmeklēšanas laikā.

Apsūdzētais, kuram piemērota procesuālā aizsardzība Valsts ieņēmumu dienesta Ludzas rajona nodaļas vadītāja Vjačeslava Liscova slepkavības lietā, Lietuvai izdots pērn janvārī. Apcietinājumā viņš pavadījis jau gandrīz 17 mēnešus. Viņa lietas izskatīšanu Ģenerālprokuratūra pabeidza janvārī. Pats apsūdzētais sevi par vainīgu neatzīst.

Tiesa plāno lietu izskatīt tuvāko mēnešu laikā, savukārt EP vēlēšanas notiks 6.jūnijā.

"Par Dzimteni!" sarakstā startē arī pazīstama kādreizējā nacionālboļševiku aktīviste Alīna Ļebedeva jeb "Neļķu Alīna" un citi.

 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!