Foto: DELFI
Lietuvā kārtību Eiropas basketbola čempionāta laikā nodrošinās arī divi Latvijas policisti, turklāt smelties pieredzi uz kaimiņvalsti dosies arī Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

VP priekšnieka palīdze Beāte Labinska pastāstīja, ka piektdien VP priekšnieks Ints Ķuzis un VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns dosies komandējumā uz Lietuvu, lai iepazītos ar sabiedriskās kārtības un drošības īstenošanas organizāciju Eiropas basketbola čempionāta laikā.

Abas amatpersonas kaimiņvalstī uzturēsies līdz sestdienai.

Tāpat no 31.augusta līdz 5.septembrim divi Valsts policijas darbinieki kopā ar lietuviešu kolēģiem piedalīsies sabiedriskās kārtības nodrošināšanā Eiropas basketbola čempionātā pirmā posma Latvijas komandas spēļu laikā.

Ceļa izdevumus sedz Valsts policija, bet uzturēšanos – čempionāta organizatori.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti pirmo spēli Šauļos aizvadīs trešdien vakarā pret Franciju, bet pirmās grupu kārtas turpinājumā jāspēlē ceturtdien pret Serbiju un piektdien pret Itāliju, kā arī svētdien pret Izraēlu un pirmdien pret Vāciju. Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!