Divi Lietuvas Ugunsgrēku izmeklēšanas centra eksperti piektdien Latvijas policistiem nodos Rīgas pils ugunsgrēka izcelšanās iemeslu un vietas ekspertīžu rezultātus, laikrakstam "Latvijas Avīze" pastāstījis centra direktors Donats Lipinsks.

Lipinsks laikrakstam pastāstījis, ka process bijis samērā ilgs, eksperti vairākas reizes braukuši uz Rīgu, ņēmuši pārogļojušās koksnes paraugus laboratoriskiem izmeklējumiem, lai analizētu temperatūras iedarbību, kas palīdz konstatēt ugunsgrēka sākumpunktu un cēloni. "Visu informāciju vajadzējis precīzi iztulkot no lietuviešu uz krievu valodu, lai Latvijas izmeklētāji to nepārprastu un nerastos nekādas interpretācijas iespējas," vēsta laikraksts.

"Mūsu likumi liedz sabiedrībai izpaust informāciju par ekspertīzes rezultātiem. Jūsu [Latvijas] izmeklētājiem nebūs viegli, jo viņu rīcībā jau nodoti vairāki citi ekspertīžu rezultāti – gan celtniecības firmu, gan arī pasūtītāja un apdrošinātāja uzdevumā izdarīto. Izmeklētāji droši vien ņems vērā to, kurā būs visobjektīvākie argumenti," laikrakstam sacījis Lipinskis.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis laikrakstam norādījis, ka likumsargi komentārus sniegs vien tad, kad būs saņēmuši Lietuvas kolēģu izmeklēšanas rezultātus.

Jau vēstīts, ka 20.jūnija vakarā Rīgas pilī izcēlās ugunsgrēks, ko izdevās likvidēt tikai pēc 16 stundām. Kopējā pils degšanas platība bija 3200 kvadrātmetru - izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa 2400 kvadrātmetru platībā, 4.stāvā izdega 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvā - 200 kvadrātmetru platībā. Par ugunsgrēka iemesliem sākts kriminālprocess.

Iepriekš ir bijušas vairākas spekulācijas par ugunsgrēks izcelšanās iemesliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!