Rīgas iestāžu rīcību, apturot lielveikala "Maxima" celtniecību Pļavniekos, var vērtēt kā kārtējo mēģinājumu ierobežot Lietuvas uzņēmējus un Lietuvas preču eksportu uz Latviju. Šādu viedokli intervijā Lietuvas radio "Ziniu radijas" pauda veikalu tīkla "Vilniaus prekyba", kura operators Latvijā ir "VP Market", ģenerāldirektors Igns Staškevičs (Ignas Staskevicius).
"Tomēr kā rāda dzīve, ar tādām darbībām šos mērķus nesasniegt. Tā vietā, lai izvirzītu birokrātiskus šķēršļus, latviešiem vajadzētu padomāt pat pašu ražošanas un tirdzniecības attīstīšanu," sacīja Staškevičs.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes Pilsētas attīstības komisijas priekšsēdētājs Andris Ameriks izdevis rīkojumu apturēt trešdienas rītā izsniegto būvatļauju lietuviešu lielveikala "Maxima" celtniecībai Pļavniekos, Andreja Saharova ielā.

Rīgas domes Attīstības departaments bija atļāvis veikt tikai būvlaukuma sagatavošanas darbus, bet būvatļauja līdz trešdienai minētā lielveikala celtniecībai vēl nebija izsniegta. Tomēr būvlaukumā jau ir izcirsti koki un iesākti sagatavošanās darbi celtniecībai. Tāpat tiks noskaidrots apkārtējo iedzīvotāju viedoklis.

Iedzīvotāji sākuši parakstu vākšanu pret lietuviešu lielveikala "Maxima" celtniecību Pļavniekos, izrādot neizpratni par vēlmi būvēt veikalu tieši pie daudzstāvu namu logiem, brīvo platību atstājot pie ielas, neuzklausot iedzīvotāju viedokli.

Iepriekš "VP Market" pārvaldītajos veikalos pārbaudes pēc sūdzību saņemšanas sarīkoja Pārtikas un veterinārais dienests, atklājot vairākus pārkāpumus, kas saistīti ar preču uzglabāšanu un derīguma termiņiem. Tādēļ dienests brīdinājis, ka minētajiem veikaliem pievērsīs pastiprinātu uzmanību un papstiprinās arī lietuviešu preču kontroli uz robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!