Foto: DELFI
Lifta būvniecība Saeimas frakciju ēkā, Jēkaba ielā 16, izmaksās aptuveni 70 000 latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN), informēja Saeimas Preses dienestā.

Pamatojoties uz atkārtotas iepirkuma procedūras rezultātiem, tiks slēgts būvdarbu līgums ar SIA "Recept - Holding Lifts" par kopējo līguma summu 70 186 lati, ieskaitot PVN.

Šī līguma summa ietver ieejas mezgla un kāpņu telpas pārbūves darbus, lifta un lifta šahtas izmaksas, kā arī lifta piegādes, uzstādīšanas un nodošanas ekspluatācijā izmaksas.

Iepriekšējā iepirkuma procedūra tika pārtraukta, jo radās nepieciešamība veikt grozījumus un papildinājumus iepirkuma procedūras tehniskajā specifikācijā.

Savukārt konkursā par vertikālā pasažieru pacēlāja piegādi un uzstādīšanu frakciju ēkā jau ir noskaidrots uzvarētājs - SIA "Tehnovers" -, kas piedāvāja darbus veikt par 4340 latiem bez PVN.

Kā ziņots, lai nodrošinātu piekļuvi cilvēkiem ar kustību traucējumiem, Saeimas frakciju ēkā šogad plānots sākt būvēt liftu.

Lifta būvniecībai līdzekļus lūdza piešķirt Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcija, un parlamenta šā gada budžetā šim nolūkam atvēlēti 80 000 latu.

Lifta būvniecības jautājums 10.Saeimā īpaši aktualizējās, jo viens no deputātiem ir ar kustību traucējumiem.

2011.gadā Saeimas budžets noteikts 11,47 miljonu latu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!