Foto: LETA

Valsts policija sestdien pārbaudījusi 8071 transporta līdzekļu vadītāju, no kuriem 95 pirms sēšanās pie stūres bija lietojuši alkoholu vairāk nekā atļauts, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte.

Alkohola koncentrācija organismā atļauto normu pārsniegusi 25 autovadītājiem, kā arī 70 mopēdu un velosipēdu vadītājiem.

Kopumā aizvadīto trīs diennakšu laikā policija pārbaudījusi 18 052 transporta līdzekļu vadītājus, no kuriem 173 bijuši alkohola reibumā. 40 no viņiem bijuši pie auto stūres, bet velosipēdus un mopēdus neatļautā reibuma pakāpē vadījuši 133 cilvēki.

Pastiprināti Ceļu policijas reidi notiks līdz pat pirmdienai, 25.jūnijam, atgādināja Juberte.

Kopumā šajās dienās ceļu satiksmes uzraudzībā iesaistīti 1257 policijas darbinieki, kā arī 558 citu dienestu darbinieki no pašvaldības policijas, kā arī policijas palīgi, kriminālpolicijas pārstāvji, iecirkņu inspektori un citas amatpersonas.

Pērn, kad Jāņu dienu svinībām sekoja vēl divas brīvdienas, reibumā virs atļautās normas pieķēra 396 transportlīdzekļa vadītājus, bet 2010.gadā - 343 satiksmes dalībniekus, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!