Foto: F64

Tradicionāli plaši apmeklētie Līgo svētku ielīgošanas pasākumi 11.novembra krastmalā šogad nenotiks un arī 4.maija pasākumu ir atcelti, informē Rīgas dome.

Maija sākumā gaidāmajos Latvijas Neatkarības atjaunošanas 30.gadadienas svētkos pašvaldība neorganizēs nekāda veida pasākumus, jo ārkārtējās situācijas regulējums, kas liedz pulcēšanos un cita veida aktivitātes, ir spēkā līdz 12.maijam. Šī iemesla dēļ svētkos akcenti tiks likti uz pilsētvides objektiem.

Vienlaikus dome pieņēmusi lēmumu, ka Līgo svētki, Mātes dienai un arī Bērnu aizsardzības dienai veltītie pasākumi šogad galvaspilsētā nenotiks.

Augusta vidū tradicionāli vairāku dienu garumā notiek arī Rīgas svētki, taču to norise vēl ir uz jautājuma zīmes.

"Jāredz, kādi būs valsts tālākie soļi, attiecībā uz ierobežojumiem. Tiks izskatīti vairāki varianti atkarībā no valdības pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz Covid-19," norāda pašvaldībā.

Arī Rīgas maratona norise patlaban nav skaidra, jo tiek gaidīti valdības tālākie norādījumi.

Jau ziņots, ka ņemot vērā valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa pagarināšanu Daugavpilī 4.maijā plānotā Latvijas Neatkarības atjaunošanas 30.gadadienai veltītā Nacionālo bruņoto spēku diena, tostarp parāde, nenotiks.

Komentējot vairāku koncertu un festivālu organizētāju plānus pasākumus rīkot, pirmdien preses konferencē veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pieļāva, ka vasaras festivāli, visticamāk, būs jāatceļ. "Negribētu būt tā ne priecīgo ziņu nesēja, tāpēc mēģināšu kombinēt - vasara būs, bet festivāli, visdrīzāk, nebūs," sacīja ministre.

No 13.marta līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā aizliegti publiski pasākumi ar cilvēku pulcēšanos, tāpēc nenotiek arī virkne kultūras un izklaides pasākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!