Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) Virusoloģijas laboratorijas speciālisti pārbaudījuši 140 cilvēkiem piesūkušās ērces, kas iedzīvotājiem visticamāk piesūkušās svinot Līgo svētkus brīvā dabā. No pārbaudītajām ērcēm, 18 ērcēs jeb 12% konstatēta ērču encefalīta vīrusa klātbūtne.
Virusologi atzīst, ka pēc Jāņu svinībām pārbaudāmo ērču skaits vienmēr pieaug, tomēr šogad uz analīzēm atnests mazāks skaits ērču nekā virusologi prognozēja iepriekš, portālu "Delfi" informēja SVA Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Laura Bundule.

Iedzīvotājiem ērces pārsvarā piesūkušās Rīgas un Rīgas rajona apkārtnē. Savukārt pirmsjāņu darba dienās SVA Virusoloģijas laboratorijā uz pārbaudēm nodotas 94 ērces, kas bija piesūkušās iedzīvotājiem. No minētajām ērcēm 17 ērcēs konstatēta ērču encefalīta klātbūtne. Par inficēto ērču upuriem kļuvuši 11 pieaugušie (neviens nebija vakcinēts) un 6 bērni (viens bija vakcinēts).

Laika posmā no 19. – 22.jūnijam laboratoriski apstiprināts arī viens ērču encefalīta slimnieks. Saslimis ir pusaudzis no Ventspils, viņš šobrīd ārstējas.

Līdz šī gada 22.jūnijam 16 iedzīvotājiem SVA Virusoloģijas laboratorija apstiprināja saslimšanu ar ērču encefalītu, un tas ir par 3 saslimšanas gadījumiem mazāk nekā gadu iepriekš, kad 19 iedzīvotājiem tika laboratoriski apstiprināts ērču encefalīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!