Foto: LETA
Ministru kabinets otrdien Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāres amatā apstiprināja Līgu Lejiņu, kura šajā amatā stājas otrreiz.

Iepriekš Lejiņa šo amatu ieņēma no 2015. gada līdz 2020. gadam, tomēr 2020. gada sākumā viņa pieņēma lēmumu kļūt par Valsts izglītības satura centra vadītāju.

IZM valsts sekretāra amats kļuva vakants pēc tam, kad to pameta Jānis Volberts. Uz amatu tika rīkots konkurss. Kā norādīja Valsts kancelejā, konkursa atlases komisija vienbalsīgi atzina Lejiņu par konkursa uzvarētāju.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) iepriekš pauda gandarījumu, ka pandēmijas apstākļos, kad nepieciešama spēja ātri reaģēt, pieņemt nozīmīgus lēmumus, IZM valsts sekretāra amatā stāsies Lejiņa, kura pārzina gan izglītības nozari, gan ministrijas funkcijas, struktūru un vajadzības un kurai ir iepriekšējā pieredze valsts sekretāra amatā.

Lejiņai ir ilggadēja darba pieredze valsts pārvaldē kopš 1995. gada, zināšanas izglītības, zinātnes jomā, valsts valodas politikas jomā, jaunatnes un sporta jomā un pieredze liela kolektīva vadīšanā.

2004. gadā Lejiņa tika iecelta Valsts izglītības attīstības aģentūras Eiropas Sociālā fonda ieviešanas daļas vadītāja amatā, 2007.gadā - Struktūrfondu koordinācijas departamenta direktora amatā. No 2008. gada Lejiņa bija Valsts izglītības attīstības aģentūras direktora vietniece.

2011. gadā Lejiņa tika pārcelta uz IZM, bet 2014. gadā iecelta IZM valsts sekretāra vietnieka – Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktora amatā.

2015. gada 1. septembrī Lejiņa tika iecelta IZM valsts sekretāra amatā uz noteiktu laiku, bet 2015. gada 31. oktobrī – IZM valsts sekretāra amatā, un šo amatu ieņēmusi līdz 2020. gada 31. oktobrim.

Ar 2020. gada 1. novembri Lejiņa tika pārcelta Valsts izglītības satura centra vadītājas amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!