Foto: Publicitātes attēli
Sestdien un svētdien – 23. un 24. aprīlī – Augšdaugavas novada Līksnas pagasta teritorijā un Kuldīgas novada Raņķu pagasta militārajā poligonā 'Mežaine", kā arī Skrundā, notiks zemessargu mācības, portāls "Delfi" uzzināja zemessardzē.

Līksnas pagastā notiks plānveida militārās mācības, kurās piedalīsies 40 zemessargi no Zemessardzes 34. kājnieku bataljona. Mācību taktiskos vingrinājumus zemessargi – kājnieki – veiks ar strēlnieku ieročiem, izmantojot tikai salūtmunīciju, kas rada troksni un dūmus, bet neapdraud apkārtējos cilvēkus.

Mācību laikā Līksnas pagastā notiks īslaicīga militārās tehnikas un zemessargu pārvietošanās pa reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem.

Mācības notiks ar AS "Latvijas valsts meži" iepriekš saskaņotās teritorijās, kas nepieciešamības gadījumā pēc uzdevuma veikšanas tiks sakoptas.

Zemessardzē aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret šīm aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

No 23. līdz 24. aprīlim Kuldīgas novada Raņķu pagasta militārajā poligonā 'Mežaine", tam pieguļošajā teritorijā un Skrundas pilsētā norisināsies Zemessardzes vingrinājums "Arona 2022".

Vingrinājumu organizē Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde sadarbībā ar Zemessardzes 2. Vidzemes brigādi un Zemessardzes Zinātnes, pētniecības un inovāciju ieviešanas centru.

Vingrinājuma mērķis ir turpināt zemessargus apmācību, tajā skaitā pārbaudīt viņu fizisko un teorētisko sagatavotību, individuālās prasmes un iemaņas, kā arī spēju veikt aizsardzības uzdevumus nodaļas sastāvā.

Svētdien, 24. aprīlī mācības "Arona 2022" apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis.

Zemessardzē atzīmē, ka mācību uzdevumu veikšanai zemessargi nelielās grupās kājām pārvietosies pa Skrundas ielām, savukārt ārpus pilsētas zemessargi ar sešriteņu kvadricikliem "Bombardier MAX 650 XT" un vieglo militāro transportu pārvietosies arī pa koplietošanas ceļiem, būtiski neietekmējot satiksmi.

Mācību laikā netiks izmantota nekāda veida munīcija. Karavīri un zemessargi veiks uzdevumus ar īpašniekiem iepriekš saskaņotās teritorijās. Pēc mācībām izmantotā teritorija nepieciešamības gadījumā tiks sakopta.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Skrundas un Kuldīgas novada iedzīvotājus neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos formas tērpos un ar izpratni izturēties pret Zemessardzes plānveida vingrinājumiem, kuru mērķis ir valsts aizsardzības spēju uzlabošana un reģionālās drošības stiprināšana.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!