Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Saeimas pārliecinošs vairākums ceturtdien, 2. martā, pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, ar kurām plānots noteikt pienākumu priekšvēlēšanu aģitāciju veikt tikai latviešu valodā, tajā pašā laikā virkne opozīcijas deputātu mudināja likumu padarīt ne tik stingru, atļaujot nedaudz aģitāciju veikt arī citā valodā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka likuma izmaiņas pirmajā lasījumā atbalstīja 79 deputāti, bet "pret" balsoja deviņi deputāti no "Stabilitātei!" frakcijas. Lai izmaiņas stāstos spēkā, parlamentam tās jāpieņem galīgajā lasījumā.

Par likumprojekta virzību atbildīgās Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas pārstāvis Edmunds Jurēvics (JV) skaidroja, ka Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma grozījumi pēc būtības paredz stiprināt valsts valodas lomu priekšvēlēšanu aģitācijā.

NA: valsts valodas lietojums būtiski jāpaplašina

Raivis Dzintars arī skaidroja, ka deputāta amata kandidāti savās "Facebook" lapās un tiekoties ar iedzīvotājiem varēs runāt jebkurā valodā. "Tas viss ir atļauts, kamēr neskars oficiālo, limitēto kampaņas sadaļu," teica Dzintars.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!