Foto: Publicitātes foto

Pateicoties vairāku desmitu lauksaimnieku, kas apvienojušies biedrībā "Zemnieku saeima", ziedojumiem, Likteņdārzam uzdāvināts jauns un jaudīgs zāles pļāvējs, informē Likteņdārza apsaimniekotāja "Kokneses fonds" pārstāvji.

Eiropas Parlamenta deputāte un Kokneses fonda padomes priekšsēdētāja Sandra Kalniete (JV) norāda, ka cilvēki, kuri apmeklē Likteņdārzu, priecājas par tā sakoptajiem zālājiem, taču tikai retais iedomājas, ka zāles pļaušana ir viens no laikietilpīgākajiem darbiem dārzā. "Tāpēc vērsāmies ar lūgumu pie "Zemnieku saeimas", jo kurš gan labāk par lauksaimniekiem zina, kāda tehnika vajadzīga, lai uzturētu kārtībā 12 hektāru lielu zālāju, stāstīja Kalniete.

Biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre uzsver, ka zemniekiem ir svarīgi, lai būtu šāda vieta kā Likteņdārzs, kas godina cilvēkus, kuri padomju okupācijas laikā izsūtīti svešumā. Šo cilvēku vidū bija arī daudzas lauksaimnieku ģimenes, kuras aiz sevis atstāja tukšas mājas un nepieskatītas saimniecības. Kaut arī šodien ir strādīgi cilvēki, kuri uzņemas atjaunot šīs pamestās mājas, aizvien laukos ir daudz redzamas drupas tām ēkām, kuras savus saimniekus tā arī nesagaidīja.

"Bet tāda bija maksa, lai Latvija būtu neatkarīga valsts. Tāpēc šo dāvinājumu Likteņdārzam sniedzam par godu Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 30. gadadienai. Lai arī turpmāk Likteņdārzs būtu sakopts un nestu tālāk šo cilvēku piemiņu," saka Dzelzkalēja-Burmistre.

Likteņdārzs ir iecienīta vieta pastaigām, un tas ir atvērts apmeklētājiem arī pašlaik valstī noteiktās ārkārtējās situācijas laikā, vienlaikus "Kokneses fonds" atgādina, ka strikti ir jāievēro valdības noteiktie ierobežojumi kā par pulcēšanos, tā par distances ievērošanu.

Apmeklētāju drošībai ārkārtējās situācijas periodā Likteņdārzā ir ierobežota pieeja bērnu rotaļu laukumam un skatu terasei, savukārt visi citi objekti ir brīvi apskatāmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!