Foto: Pixabay

Likumā jānosaka, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) nodod Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC) informāciju par tās personas nodarbinātību, kura atbilstoši SPKC datiem ir saslimusi ar Covid-19, liecina Veselības ministrijas (VM) un veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) iesniegtais priekšlikums likuma grozījumiem.

Šādi grozījumi vajadzīgi epidemioloģiskās situācijas padziļinātai analīzei un datu ieguvei, kas nepieciešami inficēšanās vietu un veidu noskaidrošanai, lai ieviestu attiecīgus aizsardzības pasākumus. VM priekšlikuma pamatojumā skaidro, ka šādu datu iegūšana ļauj precīzāk plānot nepieciešamos ierobežojumus, kā arī jomas, kurās ierobežojumi nosakāmi.

Tāpat VM aicina noteikt, ka, lai nodrošinātu personu apziņošanu par iespēju pieteikties vakcinācijai, pamatojoties uz Nacionālā veselības dienesta sniegto informāciju, VID būtu personām jānosūta paziņojums, izmantojot Elektronisko deklarēšanās sistēmu.

Šāds rosinājums virzīts, lai iespējami plašāk informētu personas par iespēju vakcinēties, vēstulē Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai skaidro Pavļuts.

Priekšlikumi iesniegti grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas Saeimā vēl jāskata galīgajā lasījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!