Latvija ar Eiropas Savienības (ES) likumu normām ir saskaņojusi gandrīz visas valsts likumdošanas nozares, atlicis vien precizēt normatīvos aktus Ministru kabineta noteikumu līmenī, pauda Eiropas integrācijas biroja (EIB) direktors Edvards Kušners.
"Ir nosegti visi lielie koka zari un zariņi, atlicis vien tos apaudzēt ar lapiņām," situāciju metaforiski raksturoja Kušners. Visvairāk saskaņošanas nepieciešams normatīvajos aktos, kas attiecas uz iekšlietām un tieslietām, jo šī joma arī pašā ES attīstās visvairāk. Viņš atzīmēja, ka pirms pusgada nesaskaņoto normatīvo aktu skaits bija ap 40, šobrīd tas ir mazāks, taču precīzu skaitli Kušners nevarēja minēt.

EIB uzdevums ir koordinēt procesus, kas saistīti ar Latvijas integrāciju ES. Birojs galvenokārt nodarbojas ar Latvijas likumu saskaņošanu ar ES likumiem, integrācijas procesa plānošanu, ES un tās dalībvalstu palīdzības koordināciju, kā arī sabiedrības informēšanu par ES.

Jau vēstīts, ka Latvija cer līdz gada beigām pabeigt iestāšanās ES sarunas, lai jau 2004.gadā kā pilntiesīga dalībvalsts varētu piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Tomēr pirms tam Latvijas pilsoņiem referendumā, kurš varētu notikt 2003.gadā, ir jānobalso par iestāšanos. Šobrīd Latvija ir slēgusi 23 sarunu sadaļas no 31.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!