Foto: Publicitātes foto

22. martā pulksten 13.26 Rīgas pašvaldības policija saņēmusi informāciju par kādu ģimenes konfliktu Bolderājā un devusies uz notikuma vietu noskaidrot apstākļus, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Norādītajā adresē izsaucēja paskaidrojusi, ka bijušais dzīvesbiedrs negaidīti atgriezies no ārzemēm un agresīvā veidā pieprasījis tikšanos ar sešus mēnešus veco dēlu. Puisēns tobrīd gulējis. Risinot domstarpības, vīrietis degošu cigaretes izsmēķi iemetis viņai sejā.

Policisti ievērojuši, ka izsaucējai starp uzacīm ir neliels apdegums. Vīrietis kārtības sargiem taisnojies, ka šādi rīkojies, jo viņam esot liegts tikties ar atvasi. Kamēr policija skaidrojusi notikušā apstākļus, abas konfliktā iesaistītās personas paziņojušas, ka strīdu tomēr risināšot bez policijas palīdzības.

Tomēr divas stundas vēlāk Rīgas pašvaldības policija saņēmusi vēl vienu izsaukumu uz to pašu mājokli. Kārtības sargiem, atgriežoties notikuma vietā, izsaucēja pastāstījusi, ka pēc viņu aizbraukšanas piekritusi ar zīdaini un bijušo dzīvesbiedru doties īsā pastaigā.

Tās laikā viņa mēģinājusi vienoties par uzturlīdzekļiem abu kopīgajam bērnam, kā arī aicinājusi pasēdēt ar dēlu viņas mājoklī, nomainīt autiņbiksītes, pabarot un nomazgāt. Vīrietis norādījis, ka tam viņam neesot laika, tomēr tanī pašā laikā mēģinājis bijušo pierunāt doties uz viesnīcu. Pēc atteikuma bērna tēvs sācis sievieti saukt cieņu aizskarošos vārdos.

Sieviete devusies atpakaļ uz mājām un aizslēgusi durvis. Savukārt bērna tēvs viņai sekojis, dauzījies gan pie logiem, gan durvīm, pēc tam sācis zvanīt un sūtīt īsziņas. Dzīvoklī atradušies vēl divi mazgadīgi bērni, kuri bija pārbijušies un sākuši raudāt.

Policistu ierašanās brīdī vīrietis atradies kāpņu telpā un pārmetis bijušajai, ka viņa bez savas klātbūtnes neļaujot zīdaini vest uz viesnīcu.

Pēc sarunas ar kārtības sargiem sieviete nolēmusi rakstīt pieteikumu par bijušā dzīvesbiedra nošķiršanu. Sieviete atklājusi, ka abu šķiršanās iemesls bijusi dzīvesbiedra agresīvā uzvedība. Viņa stāstīja, ka gaidību laikā dzīvesbiedrs izturējies vardarbīgi, tādēļ nolēmusi attiecības izbeigt. Kādu laiku bijis miers, jo vīrietis bija devies peļņā uz ārzemēm, taču tagad negaidīti atgriezies.

Tāpat cietusī pauda neizpratni par bijušā dzīvesbiedra motīviem dienu pirms izlidošanas atpakaļ uz ārzemēm vienu no bērniem vest uz viesnīcu. Likumsargi izjautājuši arī kaimiņus, kuri apstiprināja, ka vīrietis agresīvā veidā meklējis tikšanos ar sievieti.

Policija pieņēmusi lēmumu par personas nošķiršanu - noteikts 200 metru tuvošanās aizliegums, kā arī aizliegts jebkādā veidā meklēt tikšanos, tai skaitā arī sazināties caur sociālajiem tīkliem.

Vīrietis informēts par viņam uzliktajiem ierobežojumiem, pēc kā viņš notikuma vietu pametis.

Savukārt sieviete informēta, ka par izteiktajiem nāves draudiem īsziņās, kuras viņa arī uzrādīja kārtības sargiem, jāvēršas ar iesniegumu Valsts policijā. Sieviete gan norādīja, ka bijušais dzīvesbiedrs piekopjot īpatnēju metodi – uzrakstot sociālajos tīklos draudus, bet redzot, ka ziņa izlasīta, tā tiekot uzreiz izdzēsta.

Pašvaldības policijā norāda, ka gadījumos, ja ziņas pēc tam tiek izdzēstas, cietušās personas var uztaisīt ekrānšāviņus un tos pievienot iesniegumam.

Saistībā ar bērna aizgādības tiesību noteikšanu vecākiem ieteikts vērsties bāriņtiesā.

Rīgas pašvaldības policija lēmumu par nošķiršanu var piemērot uz laiku līdz astoņām dienām, taču, ja cietusī persona vēlas šo termiņu pagarināt, tad ar policijas starpniecību tiek iesniegts pieteikums arī tiesai. Ja persona pārkāpj tai uzliktos ierobežojumus, tad iestājās kriminālatbildība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!