Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policija sākusi administratīvo lietvedību par sīko huligānismu pret kādu jaunieti, kurš tērpies ātrās ēdināšanas iestādes "McDonald's" darbinieku formastērpā traucējis iestādes apmeklētājus un sniedzis viņiem nepatiesas ziņas par burgeros it kā esošiem prusakiem.

Rīgas pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka trešdien, 17. jūlijā, neilgi pirms pulksten 16 Centra pārvaldes darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, kur kāds jaunietis traucējis ēstuves "McDonald's" darbu.

Ierodoties notikuma vietā, policisti sastapuši vairākus ēstuves darbiniekus, taču sarunas laikā atklājies, ka viens no viņiem patiesībā ir iestādes apmeklētājs, kurš ģērbies "McDonald's" darbinieku uniformā. Iestādes darbinieki pastāstījuši, ka jaunietis traucējis ēstuves darbu, ejot pie klientiem un stāstot viņiem, ka burgeros esot prusaki.

Ņemot vērā, ka jaunietis bija ģērbies tādā pašā uniformā, kāda bija citiem ēstuves darbiniekiem, viņš ar savu rīcību maldinājis ēstuves apmeklētājus, kuriem apetīte bija pazudusi arī pēc tam, kad viltvārdis bija atzinies, ka tas esot bijis tikai joks.

Savukārt pats pārkāpējs policistiem paudis, ka uniformu esot iegādājies kādā ārvalstu interneta veikalā, jo zaudējis derībās. Ar zaudējumu derībās viņš skaidrojis arī savu rīcību biedējam citus apmeklētājus.

Savukārt turpmākās sarunas laikā noskaidrojās, ka 15 gadus vecais puisis ir "jūtūberis" un, visticamāk, ēstuves apmeklētāju izjokošana iemūžināta video.

Ņemot vērā, ka restorāna vadītāja vēlējās rakstīt pieteikumu, kārtības sargi no viņas pieņēmuši liecību, savukārt pret jaunieti sākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu. Sods par sīko huligānismu var sasniegt pat 500 eiro.

Pašvaldības policija norāda, ka pēdējā laikā daudzi jaunieši savu ikdienu mēdz dokumentēt video un vēlāk publicēt savus piedzīvojumus sociālajos tīklos. Kārtības sargi tomēr aicina cienīt apkārtējos un smieklīga izjokošanas video vārdā nepārkāpt likumu vai nenodarīt kaitējumu citām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!