Foto: Privātais arhīvs

Nemainot likumu, valsts pārskaitījums Dāvja ārstēšanai ir nelikumīgs, un viņš šo naudu var nesagaidīt, LTV raidījumā "Panorāma" piektdien sacīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), turpinot aicināt iedzīvotājus ziedot sasirgušajam zēnam.

Šobrīd esot atrasts veids, kā naudu iedot nekavējoties, saprotot, ka šajā situācijā būs jāsadarbojas labdarības organizācijām, norādīja ministrs. Noprotams, ka daļu no nepieciešamajiem līdzekļiem varētu novirzīt no AS "Latvijas Valsts meži" dividendēm caur labdarības organizāciju "Ziedot.lv".

Ministrs atzīmēja, ka gada laikā ir aptuveni 15 gadījumi, kad bērni jāārstē ārpus valsts, un nākamā gada laikā tiks atrasts komplekss risinājums, lai to būtu iespējams darīt. Tāpat Belēvičs atzina, ka neko nevar pārmest ierēdņiem, kuri sākotnēji atteikuši naudu Dāvja ārstēšanai, jo viņi ievēro likumu. Viņš atkārtoja, ka likumu mainīšana ir ilgs process un pateicās visiem, kuri jau ir ziedojuši, kā arī aicināja visus ziedot Dāvja operācijai.

"Es aicinu iesaistīties sabiedrību un iesaistīties visām labdarības organizācijām," skubināja ministrs. "Es šajā gadījumā pārstāvu valsti un aicinu cilvēkus nekavējoties iesaistīties Dāvīša ārstēšanā," izteicās Belēvičs, kurš ar jau esot zvanījis uz labdarības tālruni.

Viņš skaidroja, ka jau ir bijusi saruna ar premjeri Laimdotu Straujumu (V) un finanšu ministru Jāni Reiru (V). Iespēja rast finansējumu, ir sameklēta, lai Dāvi varētu glābt. 

Savukārt "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta LTV sacīja, ka "pateikt, ka mums nauda Dāvim ir, ja viņš operētos Eiropā, bet nevar to piešķirt operācijai ASV, jo mums nav normatīvo aktu, tas ir absurds". 

Mums ir pašiem sava valsts, un teikt, ka mēs nespējam mainīt valdības noteikumus un aizskaitīt naudu mūsu stratēģiskajam partnerim ASV, tas ir absurdi, teica Dimanta. Viņas vērtējumā, protams, ka vieglāk ir aicināt cilvēkus ziedot, nekā mainīt likumus.

Dimanta arī norādīja, ka Belēvičs ir izteicies - "Ziedot.lv" saņems 600 000 eiro, un Latvijas Bērnu fonds ir saņēmis tik pat lielu summu. Daudzi cilvēki jau ir interesējušies, kā viņi var pretendēt uz šo finansējumu.

Dimanta aicināja visus cilvēkus tomēr ziedot Dāvja ārstēšanai, paužot ticību, ka mazo puiku būs iespējams izglābt.

"Es aicinu visām organizācijām turpināt līdzekļu vākšanu," sacīja Belēvičs. 

Jau vēstīts, ka patlaban uzņēmums "Latvijas valsts meži", kura dividendes varētu tikt novirzītas Dāvja ārstēšanai, finanšu ministra atļaujas saņemšanai ir iesniedzis priekšlikumu ziedot uzņēmuma līdzekļus labdarības organizācijai "Ziedot.lv". 

Ministri Jānis Reirs ( V), Belēvičs un Uldis Augulis (ZZS)  jau pirmdien, 1. decembrī, ieplānojuši pārrunāt ar "Ziedot.lv" vadītāju Rūtu Dimantu un Bērnu slimnīcas fonda vadītāju Lieni Dambiņu iespēju no šiem līdzekļiem segt daļu no Dāvja ārstēšanai nepieciešamās summas.







Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!