Foto: DELFI

Noslēgusies Rīgā apjomīgākās būvgružu izgāztuves likvidēšana lidostā "Spilve", informē SIA "Rīgas nami" Komunikācijas un pārdošanas nodaļas vadītājs Edgars Arnītis.

Tā veikta atbilstoši iepriekš noslēgtajam atkritumu izvešanas līgumam ar SIA "Clean R". Nelegālie būvgruži no lidostas "Spilve" teritorijas ir aizvākti un nogādāti šķirošanas poligonos. Kopumā izvesti ap 4000 kubikmetru būvgružu, kā arī šķirotie atkritumi.

Kā apliecināja nolīgtā atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma "Clean R" izpilddirektors Valerijs Stankevičs, pierādījās iepriekšējās aizdomas, ka nelegālās izgāztuves vaininieki meklējami starp būvgružu izvedējiem, jo šķiroto atkritumu starpā atklājās daudz būvniecības materiālu atlieku, ēku un interjera paliekas, vecas mantas un sadzīves lietas, kas, visticamāk, izmestas, veicot mājas remontu.

Sakopšanas darbu laikā tika atrasts daudz dažādu personisko mantu un liecību par to iepriekšējiem saimniekiem, tostarp dokumenti, līgumi un pat universitātes diplomi. Cerot uz izmeklēšanas sākšanu un pārkāpēju saukšanu pie atbildības, SIA "Rīgas nami" vērsusies ar iesniegumu policijā un nodevuši kompetentajām iestādēm izgāztuvē atrastos dokumentus. Šāda izmeklēšana noteikti varētu būt nepatīkams pārsteigums arī tām privātpersonām, kas, meklējot lētākas atkritumu izvešanas iespējas, bija uzticējušās šaubīgiem atkritumu izvedējiem, neiedomājoties, ka vēlāk viņu mantas nonāks lidostas "Spilve" pļavās.

SIA "Rīgas nami" vadība ir priecīga par veiksmīgo un operatīvo izgāztuves likvidāciju un cer, ka šāda veida uzbrukumi uzņēmuma apsaimniekošanā esošajām teritorijām vairs neatkārtosies. Lai izvairītos no situācijas atkārtošanās, paredzēts noslēgt pieejas ceļus attālākajām lidostas "Spilve" teritorijām.

Jau ziņots, ka lidostas "Spilve" teritorijā tika konstatēta apjoma ziņā lielākā būvgružu izgāztuve Rīgā. Lai sakoptu un attīrītu teritoriju, "Rīgas nami", kas apsaimnieko lidostas teritoriju, bija spiesti ieguldīt 50 000 eiro atkritumu izvešanā. Izsludinātā iepirkuma rezultātā darbi tika uzticēti apsaimniekošanas uzņēmumam "Clean R", kas teritorijas sakopšanu sāka 30.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!