Foto: LETA
Svētdienas rītā likvidēts trīs hektārus plašais meža ugunsgrēks Cēsīs, Kvēpenes ielas apkaimē, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Ugunsgrēks izcēlās sestdien ap pulksten 10.30. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka mežs deg lielā platībā un pastāv uguns izplatīšanās draudi.

Dzēšanas darbos piedalījās vairāk nekā 30 VUGD ugunsdzēsēji, Valsts meža dienesta pārstāvji un apkārtējo novadu brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Palkavniece norādīja, ka cietušo ugunsgrēkā nav.

Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Maija Rēna informēja, ka mežs izdedzis Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Pārvalde no VUGD ir pārņēmusi ugunsgrēkā izdegušās meža platības uzraudzību un turpina apsekot liesmu izpostīto teritoriju.

Rēna arī skaidroja, ka ugunsgrēka vieta atrodas apkārtējo iedzīvotāju iecienītās sēņošanas un ogošanas vietās. Svētdien uz šo vietu turpina plūst diezgan liels iedzīvotāju skaits, taču pārvalde aicina no tā atturēties, jo teritorijā pēc degšanas ir daudz bīstamu koku, kā arī iedzīvotāju auto plūsma var traucēt atbildīgo speciālistu darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!