Foto: LETA
Ceturtdien plkst.15 Limbažu novada domes sēdē tiks lemts par priekšsēdētāja Māra Beļaunieka (V) atbrīvošanu no amata, informēja pašvaldībā.

Mēra nomaiņu ierosinājuši četri no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ievēlētie deputāti, kā arī divi no Vidzemes partijas un divi no Reformu partijas ievēlētie deputāti. Līdz ar to par mēra nomaiņu iestājas astoņi no 15 domes deputātiem.

Uz mēra amatu, visticamāk, kandidēs pašvaldības domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Didzis Zemmers (ZZS).

Zemmers atklāja, ka deputāti viņu uzrunājuši kandidēt uz priekšsēdētāja amatu un viņš to apsverot.

Pašvaldībā skaidroja, ka iemesls, kāpēc sēdē tiks lemts par priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata, ir saistīts ar komunikācijas problēmām.

Pats Beļaunieks ir neziņā par lēmuma iemesliem - tie neesot minēti arī iesniegumā par lēmumu viņu atbrīvot no amata. Viņš pieļauj, ka tos uzzinās rīt sēdes laikā.

Zemmers mēra amata nomaiņu pamatoja ar priekšsēdētāja komunikācijas veidu ar darbiniekiem un viņa vadības stilu. Bieži vien priekšsēdētājs meklē vainīgos lietās, kur to varbūt nevajadzētu darīt, satrauc darbiniekus, un viņi vairs nevēlas pieņemt lēmumus patstāvīgi.

Arī no Reformu partijas ievēlētais deputāts Jānis Remess norādīja, ka nopietnākā problēma ir pašvaldības šī brīža priekšsēdētāja komunikācijā ar pārējiem pašvaldībā strādājošajiem.

Savukārt deputāts Gundars Plešs (nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK), kurš gan nav to partiju pārstāvju vidū, kuri parakstījuši iesniegumu par priekšsēdētāja atstādināšanu, atbalsta priekšsēdētāja nomaiņu. Arī Plešs uzsvēra, ka problēma ir komunikācijā un sadarbībā - bieži vien lēmumi tika pieņemti šaurākā lokā, dominēja vienas pozīcijas viedoklis.

Deputāts sacīja, ka ir lietas, kuras Beļaunieks pašvaldībā mainīja uz pozitīvo pusi, bet ir lietas, kas, tā teikt, piekliboja. Viņš pieļāva, ka varbūt traucējušas kādas rakstura iezīmes, jo augstos amatos ir jābūt komunikabliem, līdzsvarotiem cilvēkiem, neder emocionāli gājieni un nepārdomāti teikumi.

Savukārt partijas "Vienotība" pārstāve Vaira Ābele nesaskata iemeslus priekšsēdētāja atstādināšanai no amata. Viņa grib saprast, kāpēc šāds lēmums tiek skatīts, un cer to noskaidrot rītdienas sēdē.



    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!