Foto: LETA
Ceturtdien, 29. maijā Limbažu novada domes sēdē ievēlēts jauns priekšsēdētājs, turpmāk pašvaldību vadīs Māris Beļaunieks (V).

Beļaunieks ieguva 12 domes deputātu atbalstu.

Bijušais Limbažu domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers (ZZS) tagad ir pirmais priekšsēdētaja vietnieks, iepriekšējais vietnieks Ainārs Liniņš (RP) veiks pašvaldības izpilddirektora pienākumus, savukārt iepriekš šajā amatā strādājošais Agris Blumers būs Liniņa vietnieks.

Izpilddirektora vietnieka amats ar domes lēmumu tika izveidots šodien.

Jau ziņots, ka šodien ar Limbažu novada domes lēmumu amatu zaudējis Limbažu novada domes priekšsēdētajs Didzis Zemmers (ZZS).

Zemmers atbrīvots no amata, balstoties uz viņa šodien iesniegto iesniegumu ar lūgumu atbrīvot no amata.

Zemmeram vairs nebija vajadzīgā balsu skaita, lai saglabātu mēra vietu, tāpēc viņš ir piekritis ar kolēģi samainīties vietām un pieļauj iespēju, ka turpmāk varētu ieņemt domes priekšsēdētāja vietnieka vietu, aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Taujāts, vai situācija neliecina par ZZS pozīciju vājināšanos, Brigmanis pieļāva, ka, ja vienā pašvaldībā mēra postenis tiek zaudēts, tad citā tas varbūt tiks iegūts. Viņš neprecizēja, par kuru pašvaldību ir runa, taču norādīja, ka ZZS Limbažos ir spēcīga reģionālā nodaļa un nevarot zināt, kā situācija attīstīsies nākotnē, jo runa ir par vienas balss izmaiņām.

Jau ziņots, ka neuzticību pašreizējam mēram izteikuši četri "Vienotības", divi "Reģionālās alianses" opozīcijas deputāti un divi Zemmera vadītās koalīcijas deputāti no Reformu partijas.

Iesniegumu parakstīja astoņi no 15 deputātiem. Likuma "Par pašvaldībām" 65.pants nosaka, ka pašvaldības domes priekšsēdētāju var atbrīvot no amata, ja to pieprasa vismaz viena trešdaļa deputātu, savukārt priekšsēdētājs ir atbrīvots no amata, ja par to nobalso vairāk nekā puse no ievēlēto deputātu kopskaita. Līdz ar to ticams, ka Limbažiem būs jauns mērs.

Limbažu domes priekšsēdētaja amata kandidāts Beļaunieks aģentūrai LETA iepriekš atklāja, ka ar pārmaiņām Limbažu domē vēlas panākt caurskatāmu un saprotamu lēmumu pieņemšanu, lai notiktu diskusijas starp visiem deputātiem, kā arī budžeta veidošanai būtu skaidri un nepārprotami kritēriji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!